Brugklas VeenLanden College heeft speeddate met ondernemers

Brugklas VeenLanden College heeft speeddate met ondernemers


Geplaatst op: 28 november 2014

Op de Goede Doelenmarkt in september hebben de havo brugklasleerlingen een goed doel uitgezocht waarvoor zij in de komende tijd aan de slag gaan. Hiervoor bedenken zij een product en richten ze een bedrijfje op. Als ondernemers in de dop konden zij vandaag tijdens een speeddate hun bedrijfsplan voorleggen aan echte ondernemers.

De ondernemers waren op uitnodiging van docent Niels Breuker van het “Jij de baas” project naar het VeenLanden College in Vinkeveen gekomen om daar van gedachten te wisselen met de havo brugklasleerlingen van beide locaties.

De leerlingen vonden het spannend maar er ontstonden algauw geanimeerde gesprekken aan de tafels in de aula. Alle leerlingen gingen ook nog even langs de “Kamer van Koophandel” om hun bedrijf officieel in te schrijven.

Niels is erin geslaagd een gevarieerd gezelschap van ondernemers uit te nodigen, die een aantrekkelijk product voor jonge mensen op de markt zet, inspirerend kan vertellen over hun passie of met een goed zakelijk advies kan komen. Zo was daar Marcel Lakerveld van Accountant Xtra, Mitchell van der Koelen van Wayne Parker Kent (uitgever van online magazines, onder andere Froot, Culy en NSMBL), Niels in ’t Veen van Trivium Trade (importeur van natuursteen), Bart Jan Smittenaar van I am Luigi (Italiaanse maatkleding voor heren), Wouter van Hove van Simpled (debiteurenbeheer), Guido Nijzink van Mofo Snowboarding (reisorganisatie), Michael Schmitz van SurfBenelux (onder andere organisatie evenementen met betrekking tot professioneel golfsurfen), Roy van der Roest en Denny van der Vaart van de Rabo Bank (advies bedrijven), Astrid Overdijk-Kelder van Mc Gregor Fashion Group N.V. (mode), Muriel Blees van Finn Merchandising b.v. (promotionele kleding en merchandising), Alex Claus van Shjarkgroup (advies en uitvoering van onder andere TV en Webcontent producties en brand marketing), Niels Ruijs van Essential Basics (distributeur van het merk Superfeet en agent voor Arc’teryx) en Lou Niestadt, auteur en illustratrice. Conrector Arjan Kraak, rector Ruud van Tergouw en teamleider Patrick Dool van de “VeenLanden College Kamer van Koophandel” waren zeer onder de indruk van de bedrijfsplannen.

De leerlingen waren niet minder onder de indruk; er zal maar een uitgever, reisagent, rector of accountant kritisch naar jouw bedrijfsplan kijken.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brugklas VeenLanden College heeft speeddate met ondernemers

Op de Goede Doelenmarkt in september hebben de havo brugklasleerlingen een goed doel uitgezocht waarvoor zij in de komende tijd aan de slag gaan. Hiervoor bedenken zij een product en richten ze een bedrijfje op. Als ondernemers in de dop konden zij vandaag tijdens een speeddate hun bedrijfsplan voorleggen aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: