CSW klopt Veensche Boys

Geplaatst op: 1 december 2014

Er wordt weleens gezegd dat je wedstrijden niet op een mooiere manier kunt winnen dan scoren in de blessuretijd. Dat is wat CSW zaterdag overkwam tegen een sterk Veensche Boys. De ploeg van coach Dennis Sluijk pakte de driepunter door in de allerlaatste minuut van de blessuretijd de 2-1 te scoren.

Het was zaterdag een zeer levendig duel in Wilnis. Het was duidelijk dat beide ploegen voor de volle winst wilde gaan deze middag. Het veld was lang, dus veel ruimte om te voetballen, en scherpe duels werden uitgevochten. Daarom was het vaak niet eenvoudig om echt grote kansen te creëren want beide ploegen beschikten over een prima verdediging. Het gevaar van Veensche Boys kwam voornamelijk uit de dode spelmomenten wat veel dreiging opleverde omdat de bal vaak hard en strak voor het doel werd gebracht. Doelman Jordy Wens moest nog eenmaal prima handelend optreden door een schot uit korte hoek te boksen. Ook CSW kreeg wat mogelijkheden om de score te openen. Mike Cornelissen kwam goed door aan de rechterkant en trok voor vanaf de achterlijn maar helaas niemand om af te ronden. Even later een schitterende pass van Marciano Kastoredjo op Mike Cornelissen die de bal in een keer panklaar lag voor Dave Cornelissen maar diens inzet kon nog maar net worden geblokt en bij een voorzet van Dave Cornelissen op Vincent van Hellemondt ging de bal voor CSW aan de verkeerde kant van de paal.

Het eerste kwartier na rust was duidelijk voor CSW. Weer was het Mike Cornelissen die goed doorging en de bal op van Hellemondt gaf. Met links schoot van Hellemondt via het been van de tegenstander op de buitenkant van de paal. Ook bij een paar prima voorzetten met onder andere een prima kopbal van Sander Kunkeler kon de score nog niet worden geopend. Na een uur spelen was het Veensche Boys dat beter ging voetballen en nu moest CSW achterin weer vol aan de bak. Maar het was toch Veensche Boys dat in 70ste minuut aan de leiding kwam. Wederom een goed genomen hoekschop kon bij de eerste paal vrij worden binnengekopt. CSW ging vol op jacht naar de gelijkmaker maar de goed keepende doelman van Veensche Boys voorkwam vooralsnog de gelijkmaker bij schoten van Kunkeler en Nick van Asselen.
CSW kroop door het oog van de naald toen een voorzet vanaf rechts zomaar vrij kon worden binnengeschoten maar de bal verdween huizenhoog over anders had het voor CSW waarschijnlijk al klaar geweest. Hoe anders kan het lopen want tien minuten voor tijd was het van Hellemondt die de bal met het hoofd verlengde op de ingevallen Bram Bode. Bode omspeelde de uitgelopen doelman en kwam bijna uit op de achterlijn maar schoot vervolgens met links langs een liniaal de bal in het doel.
Beide ploegen gingen vol voor de winst waarbij een schot van Mike Cornelissen maar net naast ging en aan de andere kant moest CSW vol aan de bak om Veensche Boys van het score af te houden. De blessuretijd liep en de uittrap kwam van Jordy Wens op van Hellemondt die wederom met het hoofd verlengde op Sander Kunkeler. Kunkeler verschalkte zijn tegenstander met een prachtige beweging en haalde vanaf rand zestien verwoestend uit in de benenhoek en zodoende CSW een 2-1 zege bezorgde.

Er wordt weleens gezegd dat je wedstrijden niet op een mooiere manier kunt winnen dan scoren in de blessuretijd. Dat is wat CSW zaterdag overkwam tegen een sterk Veensche Boys. De ploeg van coach Dennis Sluijk pakte de driepunter door in de allerlaatste minuut van de blessuretijd de 2-1 te … Lees meer »