Volleybaldames Veenland winnen van Spaarnestad

Geplaatst op: 1 december 2014

Na het verlies met 3- 1 tegen SAS in Uithoorn, wonnen de Veenland dames deze week thuis wel de wedstrijd tegen het als 3e geplaatste Spaarnestad.
Trainer Kees Ruiter, die ook coachte wegens afwezigheid van Nico de Jong, zag zijn team dan ook beter spelen dan een week eerder tegen SAS.
De eerste set werd weliswaar in een nek aan nek race verloren van het Haarlemse team, maar er werd goed gespeeld. Even leek het er op dat Veenland de set ging zou gaan winnen, maar in de slotfase maakten de Wilnisse dames te veel foutjes. Spaarnestad won nipt met 24 – 26.
In de 2e set nam spelverdeelster Ans Vianen deze positie over van Willeke Elenbaas die op haar beurt doorschoof naar de aanvalplaats van Mariëlle Bartman. Veenland wist in deze set steeds een aantal punten voor te blijven. De passes en set-ups lagen goed en de aanvalster wisten prima te scoren. Ook de servicebeurten van Simone van Bolhuis leverde zoals zo vaak weer de nodige punten op. Ditmaal won Veenland de set en wel met 25 – 20.
Met de 1-1 setstand begon men aan de 3e set. Doordat beide partijen goed verdedigden, waren er vaak lange rally’s te zien. Ook in deze set wist Veenland een aantal van die rally’s te winnen, en dat maakte net het verschil. Na een tactische wissel bij 21-18 van Mariëlle Bartman op de plek van spelverdeelster Nellie Compier, besliste Veenland de 3e set in haar voordeel met 25 –19.
In de vierde set kwam Veenland direct voor en bij 9 – 2 probeerde Spaarnestad middels een time-out, het tij te keren. Maar Veenland gaf de voorsprong niet uit handen en won ook de laatste set, nu met 25 -16. Eindstand 3 – 1 voor Veenland.
De ranglijst geeft momenteel een vertekend beeld doordat er teams zijn die 10 wedstrijden hebben gespeeld en teams die er nog maar 6 op de teller hebben staan.
Veenland staat momenteel zevende met 22 punten uit 7 wedstrijden. De eerst volgende wedstrijd is uit tegen Spaarnestad 13. Daarna rest dit jaar nog op 10 december de wedstrijd uit tegen koploper VVO 2 dat 9 wedstrijden heeft gespeeld.

Na het verlies met 3- 1 tegen SAS in Uithoorn, wonnen de Veenland dames deze week thuis wel de wedstrijd tegen het als 3e geplaatste Spaarnestad.Trainer Kees Ruiter, die ook coachte wegens afwezigheid van Nico de Jong, zag zijn team dan ook beter spelen dan een week eerder tegen SAS.De … Lees meer »