Onafhankelijk rijscholen vergelijken

Onafhankelijk rijscholen vergelijken


Geplaatst op: 1 december 2014

De onafhankelijke vergelijkingssite www.rijscholenkiezer.nl is onlangs gelanceerd door minister Melanie Schultz en alle informatie over de rijscholen zijn op het moment bijgewerkt en actueel. De site waarop jongeren hun ervaringen met rijscholen kunnen achterlaten moet jongeren helpen bij de keuze voor een goede, betrouwbare rijschool. Een van de eerste 2 jongeren die zijn ervaringen op schrift stelde en op de website plaatste, is Bruno Meijs uit Eijsden die onlangs zijn rijbewijs haalde.

Bruno gaf aan dat hij bij de keuze van een rijschool vooral was afgegaan bij het advies van zijn ouders, maar dat hij van vrienden en klasgenoten hoorde dat ze ‘maar iemand kozen die goedkoop of wel aardig leek’ met alle kwalijke gevolgen van dien.

De Rijscholenkiezer is ontwikkeld door TeamAlert in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het CBR, het IBKI en onder andere brancheorganisatie Vereniging Rijschool Belang VRB.

Het doel van de Rijscholenkiezer is om jongeren te helpen bij de keuze voor een goede, betrouwbare rijschool. Hiermee wil TeamAlert dat jongeren opgeleid worden tot kwalitatief goede bestuurders, wat bijdraagt aan de Nederlandse verkeersveiligheid. Teamalert heeft onderzoek gedaan en wat blijkt: 69% van de jongeren (17 -24 jaar) heeft behoefte aan een online rijscholenvergelijkingstool
De Rijscholenkiezer bestaat uit reviews die achtergelaten worden door jongeren over hun rijschool en informatie over het kiezen van een rijschool en alles wat er volgt na het behalen van het rijbewijs. Iedere bij het CBR ingeschreven rijschool is opgenomen in de rijscholenkiezer. Toekomstige leerlingen en hun ouders kunnen precies zien of een rijschool/rijinstructeur bevoegd is om les te mogen geven, welke de slagingspercentages behaald zijn, of de rijschool aangesloten is bij een branchevereniging. Kortom alles wat van belang is bij het maken van een verantwoorde keuze.

Frank Korlas van Alblas verkeersschool geeft aan er zeer blij mee te zijn. ‘’De kwaliteit van alle rijscholen zal hiermee verhoogt worden. Uiteindelijk zal de kandidaat hier beter van worden en kan eerlijk vergelijken’’. De enige kanttekening die Frank er bij wil maken is dat je zeker op het gebied van slagingspercentages een eerlijker beeld krijgt wanneer je grote rijscholen met elkaar vergelijkt en de kleinere apart met elkaar vergelijkt. Het maakt namelijk wel degelijk uit of een rijschool maar 25 examens in een jaar heeft of 2500 per jaar voor een degelijke uitslag. Voor meer info kijk op www.rijscholenkiezer.nl
Bron: gezien.nl/alblas.net

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Onafhankelijk rijscholen vergelijken

De onafhankelijke vergelijkingssite www.rijscholenkiezer.nl is onlangs gelanceerd door minister Melanie Schultz en alle informatie over de rijscholen zijn op het moment bijgewerkt en actueel. De site waarop jongeren hun ervaringen met rijscholen kunnen achterlaten moet jongeren helpen bij de keuze voor een goede, betrouwbare rijschool. Een van de eerste 2 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: