De Vinken C1 wint spannende streekderby

Geplaatst op: 1 december 2014

In de tweede wedstrijd van het zaalseizoen trad De Vinken C1 afgelopen zaterdag aan tegen Atlantis C1 uit Mijdrecht. Een pikant duel omdat beide ploegen elkaar op het veld ook tegenkwamen. Ondanks het feit dat beide ploegen gedeeld kampioen werden, wist De Vinken geen van beide onderlinge duels te winnen. En daar wilde coach Ingrid Hagenaars zaterdag een eind aan maken.

Zonder de langdurig geblesseerde Max de Haan startte de thuisploeg in een ietwat andere opstelling. Het vak met Finn Kroon, Mark de Rooij, Zoe van Dasler en Bente Claassen vormden dit keer de aanval. Ravi Brockhoff, Tom Vis, Femke Vousten en Jiska Kroon stonden in de eerste verdediging. Op de bank zat Annabel Mulckhuyse die in de tweede helft Femke Vosuten zou vervangen.

De verwachting was dat het wederom een spannende pot zou worden. Na een aarzelend begin van beide ploegen nam De Vinken het heft in handen. Bij een 1-1 stand (doelpunt Finn Kroon), liep De Vinken na twee fraaie onderscheppingen uit naar 3-1 (2x Femke Vousten). Vervolgens was het Finn Kroon die via een slim balletje voor 4-1 tekende. Twee minuten later deed hij dat nog eens dunnetjes over: 5-1.
Een onoplettendheid in de verdediging zorgde ervoor dat Atlantis direct wat terug kon doen: 5-2. Femke Vousten bracht even later de marge weer op vier door van afstand 6-2 te scoren. Maar er was nog maar een kwartier gespeeld, dus het kon nog alle kanten op. Dat bleek, want Atlantis dat bleef werken voor elk punt, sloop dichterbij en bij rust was het 6-4.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Atlantis begon iets meer over de dames te spelen en De Vinken had daar in eerste instantie wat problemen mee en kon dan ook niet voorkomen dat Altantis de stand gelijk trok: 6-6. Gelukkig bleef de eerste aanval van De Vinken goed op dreef. Zoë van Dasler scoorde 7-6 uit een doorloopbal en tekende na een mooie onderschepping even later voor 8-6. Maar ook nu had het tweede aanvalsvak van De VInken problemen met scoren. Er waren kansen zat (afstandschoten, doorloopballen en zelfs een strafworp), maar gescoord werd er niet. Dat gaf de bezoekers de kans om de stand weer gelijk te trekken. Met nog tien minuten te spelen was de spanning te snijden. Maar gelukkig voor de ploeg uit Vinkeveen waren uitblinkers Finn Kroon en Zoë van Dasler ongrijpbaar voor hun tegenstanders en tekenden voor 9-8 en 10-8. Zou het nu dan beslist zijn? Het antwoord kwam in de eerste de beste tegenaanval. Een ‘slippertje’ zorgde ervoor dat Atlantis gelijk op 10-9 kwam. Een minuut later kreeg De Vinken een strafworp mee. Zou dat de genadeklap zijn? Maar helaas, ook deze ideale kans werd gemist. Gelukkig revancheerde Tom Vis zich en scoorde even later uit een fraaie doorloopbal 11-9. Maar weer was het Atlantis dat profiteerde van een onoplettendheid aan Vinkenkant: 11-10. Een zeer spannende slotfase tekende zich aan. De sterkste aanvalsvakken van beide ploegen kregen nog wat kansen en het talrijke publiek kneep haar billen fijn. Het slotaccoord was voor Finn Kroon die met zijn 5e doelpunt voor de eindstand, 12-10 tekende.

Een mooie spannende wedstrijd, waarbij De Vinken weliswaar het iets betere van het spel had, maar waarbij het ‘dubbeltje’ net zo goed de andere kant op had kunnen vallen. Dat belooft wat voor de resterende wedstrijden. Want de ploegen komen elkaar in de zaal nog twee keer tegen en als dat net zulke spannende wedstrijden worden als afgelopen zaterdag, dan kan het publiek haar borst nat maken.

In de tweede wedstrijd van het zaalseizoen trad De Vinken C1 afgelopen zaterdag aan tegen Atlantis C1 uit Mijdrecht. Een pikant duel omdat beide ploegen elkaar op het veld ook tegenkwamen. Ondanks het feit dat beide ploegen gedeeld kampioen werden, wist De Vinken geen van beide onderlinge duels te winnen. … Lees meer »