Geweldige opsteker voor KDO 1 in Bovenkerk tegen Ro(o)da’23

Geplaatst op: 8 december 2014

Na de 5-3 overwinning van het eerste tegen RKDES van vorige week, stond afgelopen zondag opnieuw een streekderby op het programma, ditmaal tegen Roda’23. In Bovenkerk konden de Kwakelaars een zware middag verwachten tegen een elftal dat de laatste negen seizoenen nog actief was in de tweede klasse. Trainer Raymond de Jong kon tegen Roda’23 niet beschikken over de geblesseerde Michael Meijer, waardoor Mitchell Smits als linksback startte.

De thuisploeg startte furieus aan de wedstrijd met twee goede mogelijkheden in de eerste vijf minuten tot gevolg. Een schot net naast en een redding van Peter Onderwater zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. In de zesde minuut was er echter geen houden aan toen Melvin Joling, de linksbuiten van de groen-witten, in het zestienmetergebied vrij kon uithalen en vervolgens de bal in de linkerhoek schoot, 1-0. Een paar minuten later liet KDO zien zich niet zo maar naar de slachtbank te laten leiden in Bovenkerk toen Joeri Stange de gelijkmaker aantekende. Stange ontving de bal aan linkerkant van het veld, zette een dribbel in, omspeelde twee tegenstanders om tot slot de bal in de rechterbovenhoek te schieten, 1-1. Een schitterende actie wat kenmerkend is voor de grootste vorm waarin Joeri op dit moment verkeerd. De jonge ploeg van Roda’23 was met name gevaarlijk via hun beweeglijke buitenspelers en creatieve middenlinie. In de 12e minuut liet KDO zich achterin verrassen, toen een voorzet van de rechterkant in ene bij de tweede paal terechtkwam en eenvoudig, door opnieuw Melvin Joling, afgemaakt kon worden, 2-1.

Het spel golfde op en neer, waarbij Roda’23 achterin ruimte weggaf voor KDO om te voetballen. In de 22e minuut uitte de centrumspits van de thuisploeg, Gino Scheffer, zijn onvrede nadat hij licht werd vastgehouden door Mathijs Molleman. Erg naïef maakte hij daarna een slaande beweging richting Molleman, waardoor hij met rood op zak de kleedkamer op kon gaan zoeken. Trainer Raymond de Jong reageerde hier in de 30e minuut op door Mitchell Smits naar de kant te halen en Bart van der Tol in te brengen om zodoende over te schakelen naar een 3-4-3 systeem. Vlak voor rust leek het erop dat de nummer vier van Roda’23, Maikel Keur, zijn tweede gele kaart zou krijgen, maar tot verbazing van het Kwakelse kamp gaf de scheidsrechter niet de nummer vier geel, maar de nummer veertien. De daaruit volgende vrije trap werd even later op fantastische wijze door Bart van der Tol in de linkerkruising geschoten, 2-2. Een prachtig antwoord van Van der Tol die tijdens de wedstrijdbespreking te laat kwam en zodoende niet in de basiself begon. Met de 2-2 stand werd ook de rust bereikt.

In de rust zal Roda’23-trainer Marco Bragonje flink uit zijn dak gegaan zijn, want in de eerste tien minuten na de thee creëerde zijn ploeg twee opgelegde kansen die net niet afgerond werden. Een schot rakelings naast en de voet van Peter Onderwater hielden KDO op de been. Toen de Kwakelaars van deze schok bekomen waren, nam KDO het heft in handen en maakte veelvuldig gebruik van de vele ruimtes die de thuisploeg cadeau gaf. In de 64e minuut werd Joeri Stange, voor de zoveelste keer dit seizoen, onderuitgehaald in het zestienmetergebied met als gevolg een penalty. Rick Kruit ging achter de bal staan en schoot vakkundig de bal in de rechterhoek, 2-3. Vijf minuten later stond het echter weer gelijk toen de aanvoerder van de Bovenkerkers, Damien de Vegt, vanaf vijftien meter de bal in de rechterhoek schoot, 3-3.

De wedstrijd lag nu volledig open en KDO, spelend met een man meer, rook toch wel kansen. In de 73e minuut onderschepte Timo Kas de bal en gaf hem aan Joeri Stange. Stange maakte een actie waardoor hij binnen no-time alleen voor de keeper stond, die hij omspeelde om uiteindelijk de 3-4 binnentikte. Een geweldige opsteker voor KDO op dat moment! In de 80e minuut konden de Kwakelaars opnieuw juichen toen Rick Kruit één op één kwam te staan met de Bovenkerkse doelman. Kruit, die vermeend buitenspel stond, bleef koelbloedig en schoot de 3-5 binnen. Deze achterstand werd Roda’23 teveel en hun frustratie uitte zich met name verbaal naar de scheidsrechter. Toen de arbiter een tweede gele kaart gaf aan de nummer vier van de thuisploeg, besloot hij even later een afkoelingspauze in te lassen. Na de onderbreking van een kwartier werden de laatste zeven minuten uitgespeeld waarbij KDO nog twee keer wist te scoren tegen negen man. Eerst was het Rick Kruit in de 84e minuut die een voorzet van Menno Lingeman binnentikte, 3-6. In de slotminuut waren de rollen omgekeerd en bediende Rick Menno op maat, waarna Lingeman de 3-7 tegen de touwen schoot.

Al met al een zeer levendig duel waarbij KDO uiteindelijk loon naar werken kreeg en verdiend drie punten mee kon nemen naar De Kwakel. Voorafgaand van het seizoen dachten de Kwakelaars dat het niveauverschil met Roda’23 te groot zou zijn, maar het spel wat KDO de laatste weken veelvuldig op de mat legt, krijgt steeds meer vastigheid. Met zestien punten uit twaalf wedstrijden staat het eerste nu op de zevende plaats van de ranglijst. Aankomende zondag speelt KDO haar laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen Zwanenburg. De Zwanenburgers staan net onder de Kwakelaars op de ranglijst, waardoor KDO zich bij een goed resultaat echt in de middenmoot kan gaan nestelen voor Kerst. De wedstrijd begint om 14:00 uur en wij hopen op uw steun deze middag!

RICK FM besteedt elke zondag volop aandacht aan de prestaties van KDO 1.
Tussen 11:00 – 11:30 uur wordt er in samenwerking met Johan Stange een voorbeschouwing gehouden op de wedstrijd van die middag. De wedstrijd kunt u vervolgens live volgen tussen 14:00-16:00 uur bij het Tussendoortje met KDO-verslaggevers Cor Onderwater en/of Jean-Paul Verbruggen. Na vijven komt Raymond de Jong tot slot nog aan het woord om uitgebreid verslag te doen van de gespeelde wedstrijd.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Joris Kortenhorst, Mathijs Molleman, Mitchell Smits (30e Bart van der Tol), Menno Lingeman, Sven Vlasman, Timo Kas, Rick Kruit, Mathijs van Rijn (76e Bart Hoving) en Joeri Stange.

Na de 5-3 overwinning van het eerste tegen RKDES van vorige week, stond afgelopen zondag opnieuw een streekderby op het programma, ditmaal tegen Roda’23. In Bovenkerk konden de Kwakelaars een zware middag verwachten tegen een elftal dat de laatste negen seizoenen nog actief was in de tweede klasse. Trainer Raymond … Lees meer »