De Vinken doet goede zaken

Geplaatst op: 8 december 2014

Nadat de hoofdrolspelers van Luno en De Vinken alsook scheidsrechter Frans Walvis en team van de week de D2 waren voorgesteld, bleek dat het geen makkelijke pot zou worden voor de thuisploeg. De Linschotenaren waren in de eerste tien minuten trefzekerder dan de Abn-amroploeg van Frank Dankelman. Pas na tien minuten kon De Vinken iets terug doen, om in de volgende tien minuten na een 1-4 achterstand de zaken weer recht te buigen: 5-5. Tot aan de rust was het stuivertje wisselen; met 7-7 werd de thee opgezocht.
(Vinkendoelpunten van Mark de Haan (2x), Kelvin Hoogeboom (2x) Rutger Woud, Eva Hemelaar en Emese Kroon).

Twee kwarten
Weliswaar kon het Vinkeveense publiek direct na rust bij een doorbraak van Emese Kroon opnieuw juichen, maar het eerste kwart van de tweede speelperiode was geheel voor Luno. Met hard werken en fraaie treffers kwamen de bezoekers een kwartier voor tijd op 8-11. Het was Kelvin Hoogeboom, die zijn team vervolgens de weg omhoog wees. De Vinken herpakte zich en kon door doelpunten van Rutger Woud, Eva Hemelaar, Kelvin Hoogeboom en Manon Dankelman de wedstrijd volledig laten kantelen. In de slotseconden stelde Mark de Haan met een mooie uitwijkbal de zege voor de Vinkeveners helemaal veilig: 14-12.

In de tweede klasse E zijn er vier teams die meedraaien om de kopposities. De vier andere korfbalteams strijden met elkaar om degradatie te voorkomen. Daarin heeft de Vinkeveense korfbalhoofdmacht afgelopen zaterdag prima zaken gedaan, door regiogenoot Luno uit Linschoten met 14-12 te verslaan. Nadat de hoofdrolspelers van Luno en … Lees meer »