Zoë van Dasler neemt doorloopbal

De Vinken B2 wederom winnaar

Geplaatst op: 8 december 2014

Na drie lekkere overwinningen wachtte De Vinken B2, dat gesponsord wordt door Jumbo Vinkeveen, afgelopen zaterdag Luno B2 uit Linschoten. Nadat de vlaggenteams van beide verenigingen hun onderlinge duel al uitgevochten hadden (14-12 overwinning voor De Vinken), mochten de youngsters aan de gang. De Vinken B2 was behoorlijk gehavend en trad aan met drie talenten uit de C1, die ‘s morgens al hun wedstrijd gespeeld hadden (11-1 overwinning op OVVO C2).

Van enige vermoeidheid was bij de invallers geen sprake, zeker niet bij Zoë van Dasler. Na de 1-0 van Miquel Jacobs scoorde zij via een mooie doorloopbal 2-0. Een bliksemstart voor de thuisploeg, want er waren op dat moment pas drie minuten gespeeld. De tweede aanval, met Rosa Boerlage, Lisette van der Leeden, Joran Polhuis en Finn Kroon had het veel moeilijker met scoren. De kansen waren er volop, maar gescoord werd er niet. De tegenstander kon daar weinig tegenover zetten, dus het wachten was op de 3-0. Maar na een kwartier spelen werd de verdediging met Emiel Molenwijk, Femke Vousten en eerdergenoemden Miquel Jacobs en Zoë van Dasler, toch een keer verrast: 2-1. De Vinken was wakker geschud, zonder dat dat echter direct resultaat had. De kansen stapelden zich op en er kon van alle afstanden geschoten worden. Ook vanaf de strafworpstip, maar ook daar werd gemist. Sterker nog, de strafworp werd niet eens genomen vanwege een minieme voetfout. Op slag van rust was het eindelijk wel raak. Rosa Boerlage mocht haar zelf verkregen strafworp verzilveren: 3-1.

De tweede helft leek wel een kopie van de eerste helft. Zoë van Dasler had wederom weinig tijd nodig om tot scoren te komen. Eerst uit een doorloopbal en even later van afstand. Maar wederom had het tweede aanvalsvak moeite met scoren. Ook het inbrengen van BartJan Burggraaff voor Finn Kroon mocht niet baten. Daar waar de ploeg de afgelopen weken rond de tien doelpunten wist te scoren, bleef het deze week toch echt steken op vijf. Omdat Luno nog wel een keer de korf wist te vinden, werd het uiteindelijk ‘slechts’ 5-2. Wederom een duidelijke overwinning, maar met het vizier op scherp hadden de dubbele cijfers er misschien wel ingezeten.

Na drie lekkere overwinningen wachtte De Vinken B2, dat gesponsord wordt door Jumbo Vinkeveen, afgelopen zaterdag Luno B2 uit Linschoten. Nadat de vlaggenteams van beide verenigingen hun onderlinge duel al uitgevochten hadden (14-12 overwinning voor De Vinken), mochten de youngsters aan de gang. De Vinken B2 was behoorlijk gehavend en … Lees meer »