Atlantis 1 trekt aan het langste eind

Geplaatst op: 9 december 2014

Afgelopen zaterdag 6 december speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 een thuiswedstrijd tegen DSO uit Alkmaar. Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd was het de ploeg uit Mijdrecht die in de laatste minuten het verschil kon maken en zo de punten in Mijdrecht kon houden. De wedstrijd werd gewonnen met 18-15.

Voor de wedstrijd van start ging was het al duidelijk. Atlantis was de favoriet in deze wedstrijd, er moest gewonnen worden. Helaas heeft Atlantis in zaalseizoen nog niet haar niveau en haar klasse kunnen laten zien, zoals in het veldseizoen wel het geval was. Er werd afgelopen weken al op hoog niveau getraind, maar in de wedstrijden kon Atlantis dit nog niet tot uiting brengen.

Samen met de teams van de week, namelijk Atlantis F1 en F2, betraden beide ploegen het veld en werden voorgesteld aan het publiek. De wedstrijd ging van start en al snel werd duidelijk dat Atlantis verreweg het beste korfbal liet zien. De wedstrijd ging gelijk op doordat DSO hun kansen vaak vertaalde in een doelpunt, waar Atlantis vele mooie doelpogingen net aan miste. De ploegen gingen met een gelijke stand van 8-8 de rust in.

De tweede helft nam de ploeg uit Alkmaar de voorsprong, tot grote irritatie aan Mijdrechtse zijde. Het mocht niet gebeuren dat DSO met de punten terug zou reizen naar Alkmaar. De laatste 15 minuten waren erg belangrijk, er werd verschrikkelijk veel strijd geleverd door Atlantis. Atlantis boog een 12-13 achterstand om naar een 18-15 voorsprong. De kansen vielen nu wel goed en werden omgezet naar een doelpunt, waardoor DSO zonder punten afscheid kon nemen. Een terechte, maar onnodig spannende overwinning. Desalniettemin zijn ook deze punten erg belangrijk op weg naar de top en kan er wel positief worden teruggekeken op de strijd die de ploeg uit Mijdrecht heeft geleverd in de laatste fase van de wedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd is op 20 december om 17.30 tegen SDO Hillegom in sporthal de Phoenix te Mijdrecht. Kom allemaal kijken!

Afgelopen zaterdag 6 december speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 een thuiswedstrijd tegen DSO uit Alkmaar. Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd was het de ploeg uit Mijdrecht die in de laatste minuten het verschil kon maken en zo de punten in Mijdrecht kon houden. De wedstrijd werd Lees meer »