VZOD bindt ook Gemini aan zegekar

Geplaatst op: 10 december 2014

Afgelopen zaterdag speelde VZOD haar vijfde wedstrijd in deze zaalcompetitie. Tegenstander in de Proosdijhal was het Goudse Gemini. Een ploeg die zijn punten tot nu toe alleen in Gouda had behaald.

Na het eerste doeltreffende afstandschot van Josine Verburg was het Gemini die in dezelfde minuut een doorloopbal scoorde: 1-1. Het team van trainer/coach Frits Visser stelde echter direct op orde op zaken en scoorde door afstandschoten van Verburg, Donja Passies en Jessica Zijerveld: 4-1. Een fraaie goal van Eric Spaargaren, een one-handed doorloopbal, betekende 5-1. Zijerveld scoorde de 6-1 en de Kudelstaarters leken op rozen te zitten. Het tegenvallende Gemini scoorde nog wel tegen, maar kreeg gelijk weer twee treffers van Verburg om de oren: 8-2. Het duel stond niet bol van de spanning, temeer daar de Goudenaren niet bij machte waren om VZOD van scoren af te houden. Daarbij hadden de bezoekers vandaag zelf ook geen neusje voor de korf, dus hoefden de Kudelstaarters niet eens foutloos te spelen want bij tijd en wijle vertoonde het spel van de Kudelstaarters wel slordige trekjes.
Beide teams wisten tot aan de rust nog tweemaal doel te treffen en dus werd de kleedkamer opgezocht bij 10-4.
Van Gemini werd vooraf gevreesd dat zij in een korte fase in de wedstrijd een fors aantal goals konden maken, dus wellicht zou dit dan de tweede helft aan de orde zijn. Gemini dat met hun vertoonde spel echter het publiek niet op de banken kreeg, had besloten die fase deze wedstrijd maar achterwege te laten en helaas ging VZOD in deze spelopvatting mee. Vooral het tweede aanvalsvak had moeite om doeltreffend te zijn.
Desalniettemin stond het na een kwartier in de tweede helft 14-7 voor de Kudelstaarters. Na een afstandschot van Spaargaren besloot trainer/coach Frits Visser een aantal spelers rust te geven en á la Frank de Boer jonge talenten ook aan het grote werk te laten ruiken. Zo kwam Alyssa te Riele voor Zijerveld, gevolgd door Hanna Viet voor goalgetter Verburg. Achtereenvolgens Thomas van der Zwaard, Bart Verheul en Passies brachten de stand op 18-9. Het was echter wel in VZOD te prijzen dat zij wederom nog wel op jacht gingen naar de twintigste treffer. Eerst was het Martijn Vervark voor de 19e (vlak voordat hij ook verdienstelijk werd gewisseld voor Tim Alewijnse) en vervolgens Spaargaren voor de 20-10. Tegenstander gedubbeld en door de Kudelstaarters wederom de 20 gehaald. Dit is tot nu toe in vier van de vijf wedstrijden gelukt en daarmee is VZOD de productiefste ploeg in de poule met verreweg het beste doelsaldo. Maar vandaag zal de ploeg ondanks de winst niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Daarvoor was het bij vlagen te slordig.

Aanstaande zaterdag wordt er naar DSO in Alkmaar afgereisd, aanvang 15.45 uur. Een lastige ploeg met misschien wel te weinig te punten, in ieder geval verliezen zij hun wedstrijden nipt. Aan de VZOD dus de taak om hen snel het gevoel te geven dat er zaterdag weinig voor ze te halen valt.

Afgelopen zaterdag speelde VZOD haar vijfde wedstrijd in deze zaalcompetitie. Tegenstander in de Proosdijhal was het Goudse Gemini. Een ploeg die zijn punten tot nu toe alleen in Gouda had behaald.Na het eerste doeltreffende afstandschot van Josine Verburg was het Gemini die in dezelfde minuut een doorloopbal scoorde: 1-1. Het … Lees meer »