Van Kouwen
Kerst op het Raadhuisplein
Kerst op het Raadhuisplein

Kerst op het Raadhuisplein

Kerst op het RaadhuispleinKerst op het Raadhuisplein

Geplaatst op: 15 december 2014

Op zaterdag 20 december zorgen de Veenhartkerk, Leef! en de protestantse gemeente van Mijdrecht voor kerstsfeer op het Raadhuisplein!
Tussen 12.00 en 16.00 uur is er een echte stal, met Jozef, Maria en, als het weer het toelaat, ook een echte baby erbij. Zo kunt u het kerstverhaal gewoon zien. En ook kunnen groten en kleinen ervaren, hoe de wijzen uit het oosten helemaal naar Bethlehem kwamen reizen op hun kamelen. Daar, bij de kraam van de kerken, is er ook de traditionele chocolademelk voor wie het koud gekregen heeft.

Straattheater Schaapjes tellen
Om 12.30 en 14.00 uur is er op het Raadhuisplein straattheater van Jo de Rijck. Hij verzorgt jaarlijks meer dan 250 voorstellingen in het land. Voor Kerst laat hij het verhaal vertellen vanuit het oogpunt van Lammetje Leo. “Schaapjes tellen “ is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar het is zo’n grappige voorstelling, dat jong en oud ervan zal genieten. Het zit vol interactie, goocheltrucs en enkele echte getrainde dieren.

Kerstlichtjestocht
Tussen 17.30 en 19.30 uur kan jong en oud meedoen aan de kerstlichtjestocht!
Het begint op het Raadhuisplein, waar je je kunt ‘inschrijven’ voor de tocht naar de stal. In groepen loopt u dan met een verteller langs stukjes van het kerstverhaal. U ontmoet er de mensen die een rol speelden in het verhaal, de herders, de wijzen, de herbergier. De tocht gaat door de Janskerk, waar de engelen vrolijk zingen. Uiteindelijk vindt u dan de stal waar, ook weer als het weer het toelaat, het kindje te vinden is. En dan is er voor iedereen chocolademelk, of glühwein, in kerkelijk centrum De Rank. Het is een korte wandeling, goed te doen voor kleinen en groten.
Kom op 20 december naar het Raadhuisplein in Mijdrecht! Van harte welkom!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kerst op het Raadhuisplein

Op zaterdag 20 december zorgen de Veenhartkerk, Leef! en de protestantse gemeente van Mijdrecht voor kerstsfeer op het Raadhuisplein!Tussen 12.00 en 16.00 uur is er een echte stal, met Jozef, Maria en, als het weer het toelaat, ook een echte baby erbij. Zo kunt u het kerstverhaal gewoon zien. En … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: