Jerom Stokhof

De Vinken A1 tankt vertrouwen

Geplaatst op: 15 december 2014

De junioren van het door het sportcentrum De Bron gesponsorde De Vinken A1 hebben een lastige eerste helft van het zaalseizoen. Diverse wedstrijden eindigden in nipte verliezen en men moest telkens in de slotfase capituleren. Tegen mede rode lantaarndrager ZKC'31 A1 uit Zaandam liet De Vinken A1 echter weer eens zien dat het team nog steeds heel veel schade kan aanrichten bij tegenstanders.

Vertrouwen
Door de absentie van coach Marcel Sint Nicolaas keerde Kelvin Hoogeboom weer even terug langs de kant. Mede door zijn fanatisme en inzet aan de kant kon hij een aantal spelers het vertrouwen teruggeven. De Vinken A1 startte in de aanval met Nele Pijnenburg, Dorien Verbruggen, Jerom Stokhof en Gideon Leeflang. Aan verdedigende zijde begonnen Mila Kroon, Wies van Beek, Kevin van Vliet en Levi Kroon.
Het eerste aanvalsvak begon furieus aan de wedstrijd. Gideon prikte zijn kansje erin en Jerom snelde langs zijn tegenstander 0-2. Desalniettemin keerde ZKC'31 binnen luttele minuten de voorsprong door twee keer te scoren van afstand 2-2. Door middel van een vrije bal van Dorien en wederom een doorloopbal van Jerom probeerden de Vinkeveners de wedstrijd naar zich toe te trekken: 2-4. Youngster Levi maakte voor De Vinken het eerste verschil met zijn afstandsschot 2-5. Door een schot van een dame van ZKC'31 mocht de ploeg uit de Zaanstreek nog even geloof houden 3-5. Door afstandsschoten van Mila en Jerom, een doorloopbal van Jerom en een verworven strafworp door Wies (afgemaakt door Kevin) werd de ruststand een elegante 3-9 Vinkenvoorsprong.

Stukje aanstippen
In de rust werden de laatste tips gegeven. Ondanks de grote voorsprong werd er soms balverlies geleden en dus kregen de spelers van De Vinken A1 de aanwijzing om af en toe het eigen aanvalsspel af te wisselen. Met de opdracht snel de korfzone te bezetten met afvang en aangeef ging De Vinken A1 het veld in.
Dorien verzilverde haar tweede vrije bal direct na rust. ZKC'31 bleef strijdlustig door rommelen en vocht zich terug tot 6-10; daarna doofde de scoringskracht echter weer snel. Dit kwam vooral door de sterke een-tegen-een verdediging van De Vinken. Ook wonnen De Vinken cruciale duels in de korfzone op inzet en motivatie.
De tweede helft zou dan ook vooral eenzijdig speelbeeld geven. Jerom was keer op keer een plaag voor zijn tegenstander. In de eerste helft legde hij zijn tegenstander aan banden door een doorloopbal te scoren, door de geboden ruimte in de tweede helft mocht hij zijn doelpuntentotaal in deze wedstrijd opschroeven naar 7.
Ook Kevin en Dorien bleven rustig doorscoren. De Vinken A1 mocht bijna elke aanval acht doelpogingen lossen. Tien minuten voor tijd kwamen invallers Fenne Claassen en Menno de Graaff in het veld voor de werklustige Gideon en Wies. De invallers van de B1 deden niet onder voor hun tegenstander en door goed overzicht van Levi mocht Fenne haar invalbeurt bekronen met een doorloopbal 9-18. Door twee late treffers in de slotfase van Levi en Jerom bereikte het team de twintig treffers. Bij de uitstekende uitslag van 9-20 was een gepast woord op zijn plaats; trots!

Volgende wedstrijd
Aanstaande zaterdag 20 december treedt De Vinken A1 in Vinkeveen aan tegen Aurora A1 uit Haarlem. Deze wedstrijd zal in het teken staan van aansluiten bij de middenmoot of blijven hangen in de degradatiezone van de tweede klasse. De wedstrijd wordt gespeeld om 13.15 uur in sporthal de Boei.

Scores:
Jerom Stokhof 7x, Dorien Verbruggen 4x, Levi Kroon 3x, Kevin van Vliet 3x, Mila Kroon 1x, Gideon Leeflang 1x, Fenne Claassen 1x

De junioren van het door het sportcentrum De Bron gesponsorde De Vinken A1 hebben een lastige eerste helft van het zaalseizoen. Diverse wedstrijden eindigden in nipte verliezen en men moest telkens in de slotfase capituleren. Tegen mede rode lantaarndrager ZKC'31 A1 uit Zaandam liet De Vinken A1 echter weer eens … Lees meer »