De Vinken B1 deelt de punten

Geplaatst op: 15 december 2014

De Vinken B1 speelt dit zaalseizoen in de middenmoot. Er zijn een paar tegenstanders duidelijk een maatje te groot, maar er zijn ook ploegen die een stukje minder zijn. Afgelopen zaterdag trof de ploeg, die gesponsord wordt door Sport Medisch Centrum De Bron, een ploeg die op papier waarschijnlijk iets sterker zou zijn; SDO B1 uit Kamerik.

Met deze wetenschap startte de formatie van Jasper van Peursem en Rebecca Strubbe de wedstrijd. Met Deena Dankelman, Luka van der Vliet, Dylan Bras en Timo Pronk in de aanval en Fenne Claassen, Shannon Pothuizen, Menno de Graaff en invaller Finn Kroon in de verdediging.
In de eerste minuten werd al snel duidelijk waarom de ploeg uit Kamerik hoger op de ranglijst stond. Met een aantal lange dames en vier beweeglijke heren zette het De Vinken gelijk onder druk. De Vinken had niet alleen moeite met aanvallen (er werd te weinig bewogen en veel schoten waren te kort), maar ook bij het opbrengen van de bal vanuit de verdediging naar de aanval had de thuisploeg het erg moeilijk en verspeelde het veel ballen. SDO maakte niet alleen minder fouten, maar was ook gewoon een stukje feller. Desondanks ging de score gedurende een groot gedeelte van de eerste helft gelijk op. Tot aan 3-3 kon de thuisploeg bijblijven (doelpunten van Timo Pronk, 2x en Menno de Graaff) maar in de laatste 10 minuten van de eerste helft drukte SDO het verschil in kwaliteit ook in doelpunten uit: 3-6.

In de tweede helft een ietwat meer gelijk opgaande strijd. SDO speelde nog steeds wat makkelijker, maar De Vinken bleef goed in het spoor, was iets feller en maakte vooral verdedigend een betere indruk. Na 10 minuten had de thuisploeg de aansluiting gevonden: 6-7 (doelpunten Deena Dankelman., Fenne Claassen en Timo Pronk). Er werden nog steeds teveel plaatsfouten gemaakt, maar ook SDO deelde in de malaise. Gevolg: een rommelige wedstrijd die nog alle kanten op kon.
Met David Leeflang op de plaats van Finn Kroon probeerden de Vinkeveners in het laatste kwart de stand nog gelijk te trekken. En dat gebeurde dan ook: Luka van der Vliet nam die gelijkmaker voor haar rekening. In de laatste vijf minuten ontspon zich een spannende strijd. Beide ploegen kregen nog wat kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vlak voor tijd had De Vinken nog de grootste kans, maar deze doorloopbal werd wel mooi genomen (één hand), maar daardoor misschien ook wel gemist. Desondanks mocht De Vinken B1 blij zijn met de 7-7 tegen een tegenstander die niet alleen op papier, maar ook in de praktijk toch wel iets beter was.

De Vinken B1 speelt dit zaalseizoen in de middenmoot. Er zijn een paar tegenstanders duidelijk een maatje te groot, maar er zijn ook ploegen die een stukje minder zijn. Afgelopen zaterdag trof de ploeg, die gesponsord wordt door Sport Medisch Centrum De Bron, een ploeg die op papier waarschijnlijk iets … Lees meer »