Atalante dames 2 in de lift

Geplaatst op: 15 december 2014

Na 7 verlieswedstrijden heeft het tweede damesteam van Atalate eindelijk door hoe ze moeten winnen. Elke wedstrijd was het motto: We gaan ervoor deze gaan we winnen! Vaak zaten ze er dicht bij, maar de eerste 7 keer was de daadwerkelijke winst niet het geval. Pas de laatste 3 wedstrijden waren ze eindelijk suceesvol en dat smaakt naar meer!

Als eerste 21 november tegen VV Amsterdam 5, die op dat moment de derde plek innam. De eerste set strak gewonnen, maar helaas sloeg het daarna om. Maar na een 2-1 set verlies en 16-24 achterstand in de 4e set kwam de diesel pas echt goed op gang. Zij wisten nipt de vierde set te winnen en daarna ook de vijfde set. De eerste overwinning was een feit!

Dan 28 november de verenigingsderby tegen dames 1. Beide teams gingen voor de winst. Ieder punt telt want helaas net als het tweede team is ook dames 1 vaak dicht bij de overwinning, maar dan wordt deze net niet binnengehaald. Dus beide teams hebben punten nodig! Het is wel de meest sportieve uitslag geworden, een 3-2 resultaat, waarbij het tweede team er met de de winst vandoor ging.

Dan 13 december, na een week pauze ivm Sinterklaas. Nu het team inmiddels 2 keer had gewonnen raakten ze toch wel overtuigd dat ze ook moesten kunnen winnen van de numero 4, Spaarnestad 5. Helaas ontbrak het de dames, door ziekte, afwezigheid op de training aan pit en overtuiging. In de eerste twee sets liepen de Haarlemse dames over Atalante heen. Met de verstrekking van het derde damesteam, Danielle en Mirjam, bleek deze injectie van vers bloed de ommekeer te brengen. Met de nieuwe opstelling waarbij de toch wat grieperige Joke ook werd opgesteld draaide het spelletje echt om en kwam er samenspel en pit! De tegenstander was taai maar de dames sloegen er goed doorheen en kwamen na hard werken gelijk (2-2). De vijfde set werd afgetrapt of letterlijk afgeserveerd door Astrid. Punt na punt scoorde ze met haar serve en toen uiteindelijk de bal op de grond kwam had ze 13 punten achter elkaar gescoord. Uiteindelijk is deze set gewonnen met 15-3!

Het eerstse half jaar is wat betreft wedstrijden nu voorbij. Met een tiende plek heeft Dames 2 nog best wel wat te wensen voor 2015. Ze zijn op weg naar een hogere ranking! En voor wat betreft de beste wensen: De doelstelling is minimaal een 4-0 overwinning in 2015 en vooral zich veiligstellen in deze 1e klasse!

Na 7 verlieswedstrijden heeft het tweede damesteam van Atalate eindelijk door hoe ze moeten winnen. Elke wedstrijd was het motto: We gaan ervoor deze gaan we winnen! Vaak zaten ze er dicht bij, maar de eerste 7 keer was de daadwerkelijke winst niet het geval. Pas de laatste 3 wedstrijden … Lees meer »