Tweemaal winst voor UWTC

Geplaatst op: 29 december 2014

Zondag 28 december kregen de veldrijders voor het eerst te maken met een licht bevroren ondergrond tijdens de Amsterdamse Cross Competitie bij Olympia in Amsterdam. Mees van Smoorenburg nam bij de jeugd cat A al snel de leiding en Mees reed solo naar de winst. Broertje Siem reed naar plaats 10. En van de jonge Siem gaan we in de toekomst vast nog veel zien en horen! Bij de jeugd B kreeg Ian vd Berg te maken met een afgelopen ketting. Ian kreeg de ketting er weer op en kon als laatste renner in het veld de wedstrijd weer vervolgen. Ian reed toch weer een aantal renners voorbij en finishte als 17e.
Bij de 40+ stonden Gerard Keizer en Sjon vd Berg aan start in dit altijd drukke startveld. Voor Gerard een 13e plaats en Sjon werd 20e.
Bij de 40- had Bart de Veer een kopstart, maar op het eerste wegstuk kwamen diverse renners hem voorbij. Er ontstond al snel een kopgroep van 3 man met UWTC lid Tommy Oude Elferink. Pas in de laatste ronde wist Tommy een gaatje te slaan en kwam hij met lichte voorsprong de brug over. Dit was voor Tommy genoeg om de winst weer voor zich op te eisen. Bart de Veer reed de hele wedstrijd op plaats 5, maar werd in de laatste ronde nog voorbij gereden. Bij de nieuwelingen/dames kwam Menno van Capel op de 3e plaats te rijden en Menno wist dit keurig vast te houden gedurende de wedstrijd. Stijn Ruijter had wat meer moeite met het parcours en finishte als 15e. Volgende week de twaalfde en laatste wedstrijd van de ACC bij WVA (Sloten) en zoals het er nu naar uitziet kan Tommy het eindklassement winnen bij de 40-. Menno (nieuwelingen), Mees (jeugd A) en Bart (40-) kunnen nog 3e worden in het eindklassement mits ze geen pech krijgen.

Fortcross de Kwakel
Zondag 18 januari 2015 staat de fortcross op fort de Kwakel weer op het programma. Inschrijven vanaf 09.30 uur. Inschrijfgeld jeugd 2 Euro, overig 3 Euro
10.30 uur: jeugd t/m 14 jaar (duur wedstrijd 20 min)
11.15 uur: nieuwelingen / dames en recreanten (30 min)
12.00 uur: 40+ (40 min)
13.00 uur: 40- (45 min)
Deelname is op eigen risico, valhelm verplicht!

Zondag 28 december kregen de veldrijders voor het eerst te maken met een licht bevroren ondergrond tijdens de Amsterdamse Cross Competitie bij Olympia in Amsterdam. Mees van Smoorenburg nam bij de jeugd cat A al snel de leiding en Mees reed solo naar de winst. Broertje Siem reed naar plaats … Lees meer »