Hoogendoorn week 38
Tekenen notariële akte van oprichting: van links naar rechts Mr. M. Akkermans (notaris Akkermans|Meuleman), Erik Wolbers (voorzitter), Willem Körnmann (secretaris) en Klaas Wijbrandi (penningmeester).

Oprichting Stichting Kinderboerderij De Olievaar in Uithoorn


Geplaatst op: 5 januari 2015

Op 29 december 2014 vond de ondertekening plaats van de statuten van de Stichting Kinderboerderij De Olievaar. Door het vastleggen van de statuten bij notariële akte, met dank aan notaris Mr. M. Akkermans die de stichting een warm hart toedraagt en deze oprichting mogelijk heeft gemaakt, is de oprichting van de stichting een feit. Het bestuur, bestaande uit leden van de eerder gevormde werkgroep, heeft hiermee een officiële status verkregen.

Begin 2014 hebben de politieke partijen DUS! (D66 en GroenLinks) en PvdA Uithoorn/De Kwakel, een bijeenkomst georganiseerd om de mogelijkheden te verkennen of er benodigde kennis, geld en organisatievermogen in de Uithoornse samenleving aanwezig zijn om de kinderboerderij te behouden en krachten te bundelen. Het doel van de bijeenkomst was een initiatiefgroep op te richten, die de doorstart van de kinderboerderij zou gaan onderzoeken en uitwerken.

In de afgelopen maanden heeft de gemeente de ideëen van de opgerichte werkgroep omarmd en de werkgroep alle speelruimte gegeven om een plan van aanpak op te stellen. Een belangrijke voorwaarde waar de werkgroep aan moest voldoen is het worden van een stichting.

Het doel van Stichting Kinderboerderij De Olievaar is om zowel kinderen als volwassenen op een educatieve, recreatieve en duurzame wijze in contact te brengen met (boerderij)dieren. Hiermee wil de stichting de zorg voor dieren, natuur, milieu en de samenleving bevorderen. De kinderboerderij moet een toegankelijke ontmoetingsplaats zijn waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, om samen in een veilige omgeving te genieten van de dieren en de natuur. De stichting biedt een omgeving voor vrijwilligers om te werken met en tussen de dieren.

De stichting probeert haar doel te bereiken door het bieden en begeleiden van educatieve- en recreatieve activiteiten, workshops en evenementen aan kinderen en volwassenen. Maar ook door het waarborgen van dierenwelzijn, het bieden van een zorgfunctie, het bieden van dagbesteding en het zijn van een leerbedrijf. Kinderboerderij is bovenal een ontmoetingsplaats voor alle bewoners van Uithoorn en omgeving en helpt daarmee de sociale cohesie te vergroten.

Het bestuur van Stichting Kinderboerderij De Olievaar bestaat uit de volgende leden:
Voorzitter: Erik Wolbers
Secretaris: Willem Körnmann
Penningmeeester: Klaas Wijbrandi
Overige bestuursleden: Ria Tammer, Suzanne van Doorn en Rob Kloppenburg

Op 31 januari is Stichting Kinderboerderij De Olievaar te vinden op de vrijwilligersmarkt die door Het Hoge Heem en Tympaan wordt georganiseerd in het restaurant van het wooncentrum.

Als u zich wilt opgeven als vrijwilliger of donateur wilt worden, of de stichting op een andere manier wilt helpen, stuur dan een mail naar informatie@olievaar-uithoorn.nl of kijk voor meer informatie op http://olievaar.nl. Uw hulp is hard nodig!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Oprichting Stichting Kinderboerderij De Olievaar in Uithoorn

Op 29 december 2014 vond de ondertekening plaats van de statuten van de Stichting Kinderboerderij De Olievaar. Door het vastleggen van de statuten bij notariële akte, met dank aan notaris Mr. M. Akkermans die de stichting een warm hart toedraagt en deze oprichting mogelijk heeft gemaakt, is de oprichting van Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: