Nipt verlies Atlantis 1

Geplaatst op: 12 januari 2015

Afgelopen zaterdag heeft Atlantis 1 de eerste returnwedstrijd van dit zaalseizoen nipt verloren van KIOS 1 met 16-17. De door de Rabobank gesponsorde ploeg was er op gebrand om revanche te nemen nadat zij zich dit seizoen in de allereerste wedstrijd hadden laten overbluffen door het snelle en fysieke spel van KIOS en die wedstrijd onnodig verloren.

Na het voorstellen van de spelers van Atlantis 1 en KIOS 1, alsmede de spelers van het team van de week de D1, mocht Ruben Gortenmulder de bal uitnemen, die gesponsord werd door het bedrijf van zijn vader T.C. Gortenmulder B.V.
Atlantis speelde voor het eerst sinds lange tijd weer met het basis achttal en begon goed aan de wedstrijd. In korte tijd kwamen zij op een voorsprong van 3-1. Door lekker te blijven zoeken naar de kansen wisten zij dit de eerste twintig minuten goed door te zetten en de voorsprong te behouden. Even ging het iets minder met de Raboploeg maar net voor rust herpakten zij zich, zodat er gerust kon worden met een mooie voorsprong van 11-7 op het scorebord.

KIOS kwam na de rust beter uit de startblokken en ging behoorlijk fel aan de bak. Atlantis reageerde hier niet goed op en ging veel onnodige fouten maken. Ook werden de kansen die door mooie acties verkregen werden niet goed afgemaakt, waardoor het scoren uitbleef. KIOS knokte zich langszij en kwam voor het eerst op voorsprong met 13-14. Een onrustige strijd volgde, met af en toe hard en fysiek spel wat aan beide kanten de nodige irritaties opleverde. Bij een stand van 15-15 verzuimde Atlantis de kansen af te maken, waar KIOS wel twee keer wist te scoren. Met nog een paar minuten te spelen bracht Atlantis de stand nog terug naar 16-17, maar lukt het helaas in de laatste minuten niet om tot scoren te komen.

De punten moesten dus helaas uit handen gegeven worden. Jammer, want Atlantis heeft wel degelijk laten zien dat het spel onder leiding van Hans van Dasler en Marijke Pauw vooruit gaat.
Volgende week speelt Atlantis 1 in IJmuiden tegen DKV 1.

Afgelopen zaterdag heeft Atlantis 1 de eerste returnwedstrijd van dit zaalseizoen nipt verloren van KIOS 1 met 16-17. De door de Rabobank gesponsorde ploeg was er op gebrand om revanche te nemen nadat zij zich dit seizoen in de allereerste wedstrijd hadden laten overbluffen door het snelle en fysieke spel … Lees meer »