Atlantis A1 houdt punten in Mijdrecht

Geplaatst op: 12 januari 2015

Het door Roebeson Expertises en Taxaties gesponsorde Atlantis A1 moest zaterdag 10 januari een belangrijk duel spelen tegen KZ/Hiltex A2 uit Koog aan den Zaan. Punten waren belangrijk voor Atlantis om goed mee te kunnen draaien in de middenmoot en te kunnen kijken richting de subtop. Na een spannend duel dat beide kanten op kon gaan, viel het muntje uiteindelijk aan de zijde van de Mijdrechtenaren en bleven de punten dan ook thuis, door met 16-14 te winnen.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of KZ/Hiltex scoorde de 0-1. Atlantis moest nog opstarten, maar wist na 4 minuten spelen ook de korf te vinden, door een schot van Rosalie Schouten en een doorloopbal van Jonathan van der Horst. De stand is dan 2-1 in het voordeel van Atlantis. Niet veel later vond KZ/Hiltex drie keer de korf, waarna Rick Kuijlenburg de 3-4 erin gooide met een fraai afstandsschot. Na die 3-4 kreeg KZ/Hiltex een boost om te scoren en dat deden ze ook. De achterstand was weer vijf punten: 3-8. Atlantis liet zich niet kennen en knokte door met resultaat. Er werd vier keer gescoord in 7 minuten tijd en zo wist de Roebeson formatie het gaatje te dichten. KZ wist nog wat terug te doen in de 1e helft en de beide ploegen gingen rusten met een stand van 7-9 in het voordeel van de Koogers.

In de tweede helft waren er geen veranderingen aangebracht in de ploeg van coaches Arie Zaal en Rob Cornelissen. Atlantis moest weer even op gang komen, maar na 5 minuten ging de ploeg helemaal los. Er werd alles aan gedaan om de punten te houden. Uiteindelijk wist Atlantis de 7-9 ruststand om te buigen in een 11-10 voorsprong. Uiteindelijk wist KZ niet veel terug te doen tegen het spel van de Mijdrechtenaren. Na een paar doelpunten van Rick Kuijlenburg, en Britt Vermolen wist Lars Kuijlenburg uiteindelijk de genadeklap uit te delen met een mooie one-hander. Koog Zaandijk probeerde terug te komen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. De eindstand is dan 16-14 geworden in het voordeel van Atlantis A1.

Het door Roebeson Expertises en Taxaties gesponsorde Atlantis A1 moest zaterdag 10 januari een belangrijk duel spelen tegen KZ/Hiltex A2 uit Koog aan den Zaan. Punten waren belangrijk voor Atlantis om goed mee te kunnen draaien in de middenmoot en te kunnen kijken richting de subtop. Na een spannend duel Lees meer »