Atalante heren 1 start 2015 met overwinning

Geplaatst op: 12 januari 2015

2014 werd afgesloten met een overwinning op middenmoter US 5 en een duidelijke nederlaag in de beker tegen derde divisionist Aspasius uit Koudekerk aan de Rijn. Het afgelopen jaar werd ook afgesloten met een keurige vierde plaats in de promotieklasse, een meevaller voor de debutant, zeker gezien het feit dat de toch al krappe selectie geplaagd werd door een langdurige schouderblessure van Iwan.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was Iwan er gelukkig weer bij. Maar anders dan de vorige thuiswedstrijden gaf Atalante dat niet de inspiratie om overtuigend uit de startblokken te komen. In Hoofddorp werd nog met 1-3 gewonnen van VCH en Atalante wist wat het moest doen om het de jonge en grillige tegenstanders moeilijk te maken: druk zetten op hun passing en verdediging. Het omgekeerde gebeurde. Atalante kreeg geen grip op de service van VCH en keek al snel tegen een 3-8 en later 5-11 achterstand aan.

Twee discutabele scheidsrechterlijke beslissingen werkten in het voordeel van de thuisploeg. Met Yorick aan service was de felheid weer terug, werd het gat snel gedicht en zelfs een 19-15 voorsprong genomen. Vooral Leroy was in deze fase aan de buitenkant niet te stoppen op de set-ups van Frans. Met 25-22 werd de eerste set binnengehaald.

Dat betekende nog niet de omslag in de wedstrijd, want ook in de tweede set keek Atalante al te snel weer tegen een ruime achterstand aan. De passing was slordig en daardoor werd de aanval zeer voorspelbaar. En VCH moet je de ruimte niet geven want dan is het, met een ervaren spelverdeler en enkele sterke aanvallers, een gevaarlijke tegenstander. Ditmaal kon Atalante zich niet herpakken, integendeel. Toen ook verdedigend en in de service te veel fout ging was het pleit snel beslecht in het voordeel van de Hoofddorpers, 15-25.

In de derde set wist Atalante het tij wel te keren. Met name door gerichter en scherper te gaan serveren. Nu lag de druk bij VCH en wist de thuisploeg vanaf het eerste punt een voorsprong te nemen en te behouden. Met bij vlagen weer het vertrouwde combinatiespel. Zo kwam Bas in het midden een paar keer goed door en speelde de goed ingevallen Jeroen, op een geweldige pass van Yorick, Iwan heerlijk vrij in het midden. En als het dan weer draait dan is Atalante moeilijk te stoppen, zo ondervond ook VCH in deze set, 25-16.

De wedstrijd kon hierna alle kanten op. Beide partijen begonnen voorzichtig en lange tijd ging het gelijk op. Maar nadat Atalante bij 17-14 een gaatje wist te slaan was de overtuiging terug. De thuisploeg rook de zege en pakte mede door enkele goede aanvallen van Erik met 25-19 de 3-1 winst. En belangrijke overwinning, want hiermee blijft de aansluiting met de top drie behouden en wordt de afstand met de middenmoot vergroot.

Een mooie start van het nieuwe jaar voor de Atalante heren. Donderdag 15 januari de uitwedstrijd tegen de nummer laatst SVU in Amsterdam. Vrijdag 23 januari speelt Atalante om 21.15 uur weer thuis, tegen Spaarnestad heren 3.

Atalante A-side media heren 1 is 2015 en de tweede seizoenhelft goed begonnen. VCH werd thuis met 3-1 verslagen. Makkelijk ging het niet, maar op wilskracht toonden de Vinkeveners zich toch wederom sterker dan de Hoofddorpers. 2014 werd afgesloten met een overwinning op middenmoter US 5 en een duidelijke nederlaag … Lees meer »