Mooi begin voor Atalante MC1 in hoofdklasse

Geplaatst op: 12 januari 2015

De eerste set was er een uit het boekje! De meiden speelden ongedwongen en deden alles netjes in 3-en. Het was een aardig gelijkwaardige tegenstander, die soms wat foutjes maakten doordat hun 2-4 opstelling met penetreren nog niet bij iedereen vertrouwd was. Atalante nam mede door die foutjes wat afstand van Keistad. Toch werd het op het eind nog wel wat spannend door een sterke servicebeurt van een van de sterkere speelsters uit Amersfoort. Maar Atalante, ditmaal gecoacht door invalcoach Bas vd Water, pakte het tijdig op en won met 25-22.

Ook de tweede set weer puik spel van Atalante meiden. Met name in de pass zijn deze Vinkeveense meiden erg solide. En er werd meer aangevallen, ,et name "set upper" Lisanne die nu in de aanval stond, scoorde meerdere punten. Maar de Amersfoortse keien gaven zich niet makkelijk gewonnen en zagen ook dat Atalante wat meer moeite had met onverwachte ballen in 2-en. Atalante won wel overtuigend met 25-17.

In de derde set had Atalante even een terugval. Keistad rook de overwinning, maar tijdig begon Atalante met een inhaal race. Een 18-14 achterstand werd omgebogen naar een 25-21 winst. De laatste set was de opstelling wat creatiever. De lengte (Claudia en Jade) op de bank en de aangewezen set-uppers wilden graag aanvallen, dus Anouk en Maaike in de set-up. Het was wel even zoeken deze set naar het ritme. en duurde even voordat iedereen op haar positie was ingespeeld. Op het eind ging het lopen, maar de inhaalrace was net te laat. Met 22-25 pakte Keistad nipt de laatste set.
Een mooie start voor de meiden!

Op 10 januari kwam het meidenteam MC1 voor het eerste uit in hoofdklasse C. Zouden zij daar hun "vrouwtje" kunnen staan? Met groot veld, het net op B-hoogte en niet meer doordraaien na 3 keer serveren. De tegenstander was Keistad uit Amersfoort. De eerste set was er een uit het … Lees meer »