NK veldrijden Veldhoven

Geplaatst op: 12 januari 2015

Lorena Wiebes beet voor de UWTC de spits af op zaterdag 10 januari tijdens het NK veldrijden in Veldhoven. Het parcours was zeer zwaar, modderig en de harde wind maakt het er ook niet gemakkelijk op. Lorena zette een goede prestatie neer op het NK. Ze lag tot halverwege de wedstrijd op een 3e plaats. Door een paar kleine foutjes viel ze een paar plaatsen terug. Toch een mooie 5e plaats behaald! Bij de masters 50+ behaalde Sjon vd Berg het beste resultaat voor UWTC. Sjon 29e en Rene Wiebes 41e. Het parcours werd gedurende de wedstrijden zwaarder en zwaarder (lees modderiger) en het veldrijden werd steeds meer veldlopen.
De amateurs/sportklasse hadden een immens deelnemersveld van bijna honderd veldrijders en het was ook buffelen voor de helpers. Door de overvloedige modder was het noodzakelijk om iedere ronde van fiets te wisselen. Bas de Bruin reed net buiten de top-10 met de 12e plaats, Luuk van Vliet 43e en Dennis Moolhuijsen 48e . Op zondag waren de omstandigheden redelijk gelijk aan de vorige dag, alleen was het een paar graden frisser. Bart de Veer had een matige start bij de junioren. Maar ronde na ronde werden er alleen maar renners ingehaald. Dit resulteerde in een 24e plaats voor Bart bij de junioren. Hierna was het de beurt aan de winnaar van de ACC, Tommy Oude Elferink. Dan blijkt het niveauverschil tussen de ACC en de beloften renners bij het NK toch wel heel groot te zijn. Tommy reed voor wat hij waard was. Na ruim 20 minuten werd Tommy door de jury uit de wedstrijd gehaald omdat uiteindelijke winnaar Stan Godrie bij hem in de buurt kwam. Voor Tommy een 19e plaats. Joost SpringintVeld was de laatste UWTC renner die aan start kwam bij het NK. Joost ging van start tussen alle grote namen bij de elite renners. Op de broers Mathieu en David van de Poel stond geen maat. En toen de achterstand van Joost op de broers van de Poel te groot werd haalde de jury hem uit de wedstrijd, maar Joost kan wel de 14e plaats op zijn conto bijschrijven. En voor de oplettende kijker was Joost even zichtbaar bij de korte uitzending van Studio Sport over het NK veldrijden.

Warande veldrit voor de jeugd in Oosterhout
Zaterdag 10 januari was de laatste veldrit voor het komende NK voor de jeugd in Oosterhout. Als eerste was UWTC lid Siem van Smoorenburg aan de beurt in cat.1. Siem was goed vertrokken en zat in een groepje van drie achtervolgers op een koploper. Al gauw schudde Siem zijn medevluchters af en ging alleen in de achtervolging. De koploper was niet meer te achterhalen, dus een tweede plaats was het hoogst haalbare. Een goede prestatie van Siem in een twaalfkoppig deelnemersveld. Daarna was het de beurt aan Mees van Smoorenburg in cat.4. Mees reed na een voorzichtige start een goede wedstrijd en is op plaats 16 geëindigd in een veld van 32 deelnemers die elkaar ook volgende week weer treffen bij het NK voor jeugd in Hapert.

Uitslag clubwedstrijd 11 januari:
De laatste wedstrijd van de clubcross competitie van UWTC is verreden op het fort van de Kwakel. 40-: 1 Jeroen Breewel, 2 Menno van Capel, 3 Bart van Montfoort
40+: 1 Frans van Heeteren, 2 Maarten de Jong, 3 Marcel Versteeg
8-9 jr: 1 Siem van Smoorenburg, 2 Alec vd Mast, 3 Bo Versteeg
10-11 jr: 1 Mees van Smoorenburg, 2 Joyce de Rijk
12-14 jr: 1 Flip van Walraven, 2 Maarten vd Mast, 3 Sven Buskermolen
De eindwinnaars van de clubcrosscompetitie zijn geworden: Michael van Meerland, Marcel Versteeg, Esmee de Rijk, Joyce de Rijk en Flip van Walraven.

Fortcross de Kwakel
Zondag 18 januari 2015 staat de fortcross op fort de Kwakel weer op het programma. Inschrijven vanaf 09.30 uur. Inschrijfgeld jeugd 2 Euro, overig 3 Euro
10.30 uur: jeugd t/m 14 jaar (duur wedstrijd 20 min)
11.15 uur: nieuwelingen / dames en recreanten (30 min)
12.00 uur: 40+ (40 min)
13.00 uur: 40- (45 min)
Deelname is op eigen risico, valhelm verplicht!

Lorena Wiebes beet voor de UWTC de spits af op zaterdag 10 januari tijdens het NK veldrijden in Veldhoven. Het parcours was zeer zwaar, modderig en de harde wind maakt het er ook niet gemakkelijk op. Lorena zette een goede prestatie neer op het NK. Ze lag tot halverwege de … Lees meer »