Hoogendoorn week 38
College op bezoek bij Kinderboerderij Boerenvreugd

College op bezoek bij Kinderboerderij Boerenvreugd


Geplaatst op: 14 januari 2015

Het college van gemeente Aalsmeer bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te horen wat er leeft en op welke manier gemeente en organisaties elkaar kunnen versterken. Op maandag 12 januari ging het college op bezoek bij Kinderboerderij Boerenvreugd.

Het college werd ontvangen door een aantal bestuursleden en vrijwilligers van Stichting Kinderboerderij Aalsmeer. Zij legde het college uit hoe de kinderboerderij is georganiseerd, wat zij doet en hoe de kinderboerderij gefinancierd wordt. Bijzonder aan de Aalsmeerse kinderboerderij, geopend in 1993, is dat deze volledig op vrijwilligers draait.

Het college was onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van de vrijwilligers waarvan de meesten zich al jaren voor de kinderboerderij inzetten. Ze spraken uitgebreid met elkaar over de toekomst. Het werven van nieuwe vrijwilligers heeft de continue aandacht van het bestuur van de kinderboerderij. Ook wil de kinderboerderij komende jaren nog meer nadruk leggen op natuur- en milieueducatie voor scholen. Verder heeft zij te maken een aantal externe ontwikkelingen, zoals de veranderingen bij Ons Tweede Thuis. En wat betekenen de renovatieplannen van het Hornmeerpark voor de kinderboerderij? Het is een kans om meer bezoekers naar de kinderboerderij te trekken, maar dan moet het parkeerterrein wel efficiënter worden ingericht. De plannen van de gemeente voorzien al in een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Wat de kinderboerderij verder merkt is dat de aard van het vrijwilligerswerk verandert. Er is steeds meer sprake van incidenteel vrijwilligerswerk. Verder blijft Stichting Kinderboerderij Aalsmeer samenwerken met haar omgeving, zoals het wijkoverleg Hornmeer en Natuurgroep Aalsmeer. Beide partijen vonden het een zinvol gesprek.

Volgens het college is Kinderboerderij Boerenvreugd waardevol voor onze samenleving. “Een veilige plek waar kinderen spelenderwijs leren en mensen met een beperking zinvol bezig zijn. Het is bijzonder dat de kinderboerderij 100% op vrijwilligers draait en financieel zelfredzaam is, al hebben ze het niet makkelijk. Dit jaar ontvangt de kinderboerderij voor het eerst een waarderingssubsidie van de gemeente. Het is goed om te horen wat er speelt en te kijken hoe wij de kinderboerderij kunnen ondersteunen.”

Het bestuur van de kinderboerderij zei over het bezoek: “Het bezoek van het college biedt ons de mogelijkheid om onze belangen en doelstellingen te belichten en samen te kijken waar we elkaar kunnen versterken. De gemeente kan voor ons voorwaarden scheppen, waardoor wij blijvend een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Aalsmeerse samenleving en de jeugd in het bijzonder.”

De kinderboerderij is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.
Iets voor jou? Meld je aan bij www.boerenvreugd.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

College op bezoek bij Kinderboerderij Boerenvreugd

Het college van gemeente Aalsmeer bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te horen wat er leeft en op welke manier gemeente en organisaties elkaar kunnen versterken. Op maandag 12 januari ging het college op bezoek bij Kinderboerderij Boerenvreugd.Het college werd ontvangen door een aantal bestuursleden en vrijwilligers van Stichting … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: