De Vinken 2 wint derby van De Ronde Venen

Geplaatst op: 19 januari 2015

Bij het korfballen in onze gemeente is het altijd weer DE wedstrijd van het jaar: Atlantis tegen De Vinken. De editie van afgelopen zaterdag eindigde met een verdiende overwinning voor De Vinken 2 op het derde van Atlantis. De 10-14 ruststand en 16-24 eindstand zijn een mooie weerspiegeling van de krachtsverdeling.

Opstelling
Op de bank naast de zelf geblesseerde trainer/coach Jasper van Peursem ditmaal: Jerom Stokhof, Levi Kroon, Nele Pijnenburg en Roosmarijn Mooij. In het veld, de eerste aanval bestaande uit: Masha Hoogeboom, Daniëlle Gijsen, Peter Koeleman en Pascal Hoogeboom. Verdedigend werd het achttal compleet gemaakt door: Joyce Kroon (A), Nelly Huizinga, Kelvin Hoogeboom en Stefan Oussoren.

Constanter
Na tien minuten gespeeld te hebben stond er een 3-3 stand op het scorebord. Dat was het moment dat de Vinkeveners lieten zien constanter te zijn in het spel. Zij konden uitlopen naar een 4-7 voorsprong. Dat de wedstrijd nog niet gespeeld was bleek daarna. Atlantis wist de score tot 7-7 op te trekken, maar daarna was de Mijdrechtse koek zo goed als op.
Nele Pijnenburg kwam al vrij snel in het veld voor de zieke Masha Hoogeboom. En na nog geen twee minuten in het veld te hebben gestaan wist deze juniore haar eerste doelpunt al te maken. De score liep aardig door en zo werd er gerust met een 10-14 stand.

Eindsprint
De korte pauze tussendoor gaf ruimte om de laatste verbeterpunten nog even onder de aandacht te brengen. Het eerste kwartier van de tweede helft was een magere periode van beide kanten, met slechts drie scores voor beide teams.
Daarna was het duidelijk dat de Vinkeveense equipe de eindsprint had ingezet en de score ging uitbouwen. Bij een marge van vijf doelpunten kon A1 speler Jerom Stokhof nog een tiental speelminuten meepakken. De wedstrijd eindigde in een 16-24 overwinning voor De Vinken.

Zo blijft De Vinken meedoen in de race om het kampioenschap. Volgende week reizen de Vinkeveners af naar Leiderdorp om het tegen titelkandidaat Velocitas op te nemen. Thuis was het een spannende wedstrijd en werd er nipt met 12-13 verloren. De Vinken is uit op revanche!

Bij het korfballen in onze gemeente is het altijd weer DE wedstrijd van het jaar: Atlantis tegen De Vinken. De editie van afgelopen zaterdag eindigde met een verdiende overwinning voor De Vinken 2 op het derde van Atlantis. De 10-14 ruststand en 16-24 eindstand zijn een mooie weerspiegeling van de Lees meer »