CSW verslaat koploper Argon in spannende streekderby

Via 0297 TV

Geplaatst op: 26 januari 2015

Door sneeuw en ijzel in de ochtend leek de streekderby tussen de twee koplopers even op losse schroeven te staan, maar bij aanvang van de wedstrijd lag het nieuwe kunstgrasveld er gelukkig prachtig bij en verhoogde het winterzonnetje de sfeer ook nog eens. Door de spandoeken, vuurwerk, confetti en vooral de in grote getale opgekomen en af en toe luidruchtige publiek leek het wel een bekerfinale.

De enige wedstrijd die in deze 2e klasse niet afgelast was, ging ook echt ergens om. Argon wilde de 4 punten voorsprong op CSW, de nummer twee op de ranglijst, graag vergroten om een gat te slaan richting kampioenschap. Vanzelfsprekend wilde CSW uit alle macht de marge verkleinen om goede zaken op de ranglijst en de periodetitel te doen. En dat was goed te zien. Alle spelers waren extra gemotiveerd en leken niet kapot te krijgen. In de opbouw en het veldspel was Argon duidelijk verzorgder. CSW compenseerde dit echter ruimschoots met hun inzet en felheid op de bal. Ze stoorden vroeg, waardoor Argon moeite had om druk te zetten en kansen te creëren. In de elfde minuut veroverde CSW wederom de bal, zette Mike Cornelissen op links goed door, bereikte de achterlijn en legde de bal pasklaar terug op Sander Kunkeler, die de 1-0 binnenschoof. Nog geen vijf minuten later was het al bijna 2-0 toen Berry Kramer de bal voor zijn voeten kreeg na een corner en op doel schoot. Zijn schot werd echter door medespeler Marciano Kastoredjo onbedoeld gekeerd. In de counter van Argon kwam Epi Kraemer nagenoeg vrij voor doel en trachtte keeper Jordy Wens uit te kappen, die daar echter niet intrapte. Na iets meer dan een half uur spelen voerden Vincent van Hellemondt en Mike Cornelissen een prachtige een-twee uit, waardoor Mike vrij kwam voor de keeper en deze verschalkte met een bekeken schuiver, 2-0. En alsof dat al niet verrassend genoeg was, kopte een paar minuten later Berry Kramer de bal keihard onder de lat na een goed genomen vrije trap van krachtpatser Nick van Asselen. Bijna was de ruststand nog hoger dan 3-0 uitgevallen als Mike Cornelissen niet tegen de keeper had geschoten na een prima steekpass van Berry Kramer. De goed leidende scheidsrechter, die veelvuldig de voordeelregel toepaste, deelde in de eerste helft nog wel een paar keer terecht geel uit. Onder meer aan de sterk spelende linksback Terence van der Linden, die letterlijk zijn handen vol had aan de snelle Epi Kraemer.

In de tweede helft begon CSW ongewijzigd, maar trainer Patrick Loenen van Argon had wel wat personele wijzigingen doorgevoerd. Desondanks was de eerste kans voor CSW. De frivool spelende Dave Cornelissen glipte langs zijn directe verdediger Wouter Winters, zette goed voor op zijn broer Mike, die echter naast kopte. Het duurde daarna tot de 63e minuut voordat Argon echt gevaarlijk werd. Nota benen laatste man Wilco Krimp leek alleen op Jordy Wens af te gaan, maar schoot veel te vroeg en veel te zacht in. Aanvoerder Marciano Kastoredjo werd licht geblesseerd vervangen door Matthijs Uytewaal. De verhitte strijd en het hoge tempo zorgden ervoor dat meer spelers last van kramp of lichte blessures kregen. Mede daarom werd Mike Cornelissen vervangen door supersub Bram Bode. Argon bleef drukken en op zoek naar een treffer. Uiteindelijk kreeg de ploeg een strafschop nadat Epi Kamer licht werd geraakt binnen de zestien. Epi zelf benutte de strafschop en met nog tien minuten reguliere speeltijd stond 3-1 op het scorebord. Het werd helemaal spannend toen Dennis Filippo in de 86e minuut knap inschoot tussen de 20 spelers die zich in het strafschopgebied hadden opgesteld bij een corner. Op de tribune konden de toeschouwers niet meer blijven zitten, zeker toen de blessuretijd eeuwig leek te duren. Coach Dennis Sluijk wisselde om wat tijd te rekken. Hij bracht Justin Blok voor Dave Cornelissen. Het lukte de twee invallers Bram en Justin tijdens een counter ook nog bijna om te scoren. Het bleek uiteindelijk niet nodig om de volle winst en de drie punten te pakken. Toen het eindsignaal klonk was de opluchting nog heviger dan het vuurwerk aan het begin. Alles wat CSW een warm hart toedraagt omhelsde elkaar om deze prachtige 3-2 overwinning. Argon was verslagen door ‘kleine broertje’ CSW door de daden die ook op het megagrote spandoek stond: inzet, strijd en passie.

Door sneeuw en ijzel in de ochtend leek de streekderby tussen de twee koplopers even op losse schroeven te staan, maar bij aanvang van de wedstrijd lag het nieuwe kunstgrasveld er gelukkig prachtig bij en verhoogde het winterzonnetje de sfeer ook nog eens. Door de spandoeken, vuurwerk, confetti en vooral … Lees meer »