Atlantis A1 wint fysiek duel in Lelystad

Geplaatst op: 26 januari 2015

Afgelopen zaterdag ging de reis naar Flevoland alwaar Exakwa A1 de opponent zou zijn. Met in het achterhoofd het thuis behaalde gelijkspel, wist Atlantis A1 dat het een zware wedstrijd zou worden.

Na een 6-5 ruststand won de Mijdrechtse ploeg middels een betere tweede helft met 12-13.
Na weken van invallers startte de door Roebeson Expertises gesponsorde ploeg weer met het vertrouwde basisachttal. Ondanks een 1-3 voorsprong kon Atlantis niet loskomen van een fysiek spelend Exakwa waarbij de scheidsrechter te veel toeliet, waardoor het soms met korfbal niets te maken had. Dit spel ligt Atlantis niet en het had veel moeite om tot scoren te komen. Een magere 6-5 ruststand was het gevolg. Een wissel in de tweede helft, de moegestreden Amy Loman werd vervangen door haar zusje Lynn Loman.

Exakwa begon furieus aan de 2e helft en breidde de voorsprong uit naar 8-5 en behield de drie punten voorsprong tot 10-7. Met vier doelpunten op rij vocht Atlantis zich terug in de wedstrijd en zelfs na de gelijkmaker bleef Atlantis geduldig en kwam weer op voorsprong 11-13 het slotakkoord was voor de thuisploeg. Eindstand 12-13.

Een verdiende overwinning in een te harde wedstrijd. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is Atlantis A1 nu al verzekerd van wederom verblijf in de landelijke 1e klasse A-jeugd. Zaterdag speelt de ploeg thuis tegen Apollo A1 uit Heerhugowaard. Aanvang is om 14.05 uur.

Afgelopen zaterdag ging de reis naar Flevoland alwaar Exakwa A1 de opponent zou zijn. Met in het achterhoofd het thuis behaalde gelijkspel, wist Atlantis A1 dat het een zware wedstrijd zou worden. Na een 6-5 ruststand won de Mijdrechtse ploeg middels een betere tweede helft met 12-13.Na weken van invallers … Lees meer »