Atlantis 2 heeft net niet genoeg killersmentaliteit

Geplaatst op: 26 januari 2015

Afgelopen zaterdag 24 januari 2015, mocht het tweede door de Rabobank gesponsorde team van Atlantis, zijn retourwedstrijd tegen ZKC ’31 in Zaandam spelen. De eerste wedstrijd werd thuis in Mijdrecht verloren met 7-10, maar het gevoel was wel dat Atlantis punten had kunnen halen. Ook in deze retourwedstrijd toonde Atlantis veel strijd, maar lukte het niet om de kansen die werden gecreëerd af te maken. Daarom werd ook deze wedstrijd verloren.

Coach Peter v.d. Wel had weer een mooie creatieve opstelling voor deze wedstrijd tegen ZKC ‘31 bedacht. Deze creativiteit is noodzakelijk omdat binnen het tweede van Atlantis wat vaste spelers ontbreken door verschillende oorzaken (zwangerschap, langdurige/korter durende blessures en vakantie). Deze keer deed Lisanne Reurings mee en zij begon met Sandra Gortenmulder, Berry de Jong en Kristian Geerdinck in de verdediging. In de aanval begonnen Timo Jongerling, Sophia v.d. Horst, Robin van ‘t Schip en Wendy Kentrop.
De Atlantis verdediging startte scherp en had snel de bal onderschept, maar de Atlantis aanval kon hier niet van profiteren en al snel kwam de openingsgoal van de ZKC ‘31 heer van Kristian met een korte wegtrekbal. Opvallend was dat beide ploegen snel en fanatiek speelden en dat beide verdedigingen het aanvalsspel probeerden te storen. ZKC ‘31 was in het eerste gedeelte beter in het storen, waardoor Atlantis vaak maar éénschots aanvallen had. De eerste treffer van Atlantis kwam van Berry de Jong met een mooie omdraaibal vanuit de aangeef (2-1). Atlantis ging jammer genoeg niet door met scoren en liet ZKC’31 uitlopen naar een 4-1 stand. Coach Peter v.d. Wel ging hierna nog meer individueel coachen op de aangeef bij de korf weghalen (voor ingewijden “voorverdedigen”), waardoor Atlantis iets sneller de bal ertussenuit kon halen. Na hard werken van Wendy, die een zeer fysieke dame had getroffen, en Robin kon Timo uiteindelijk met een mooi afstandschot de 4-2 maken.
Atlantis had ook wat pech, omdat tijdens het schot van Berry, welke uiteindelijk in de korf eindigde, ZKC erg bleek te duwen onder de paal zodat de scheidsrechter affloot voor een vrije bal. Hij keurde dus een mooie veldgoal af en jammer genoeg werd de vrije bal hierna niet gescoord.
Uiteindelijk ging Atlantis de rust in met een 7-4 achterstand.

In de tweede helft had Atlantis langere aanvallen dan in de eerste helft, maar werden opgelegde kansen gemist zoals een korte kans bij de korf, vrije ballen en een mooie doorloopbal van Lisanne. Hierdoor is de openingsscore in de tweede helft weer voor ZKC ‘31. Atlantis krijgt daarna een strafworp, genomen door Robin, omdat Wendy een flinke duw van haar tegenstander kreeg terwijl zij een vrije korte kans kon nemen: 8-5. Hierna ging de score gelijk op, waarbij het opvallend was dat er vooral gescoord werd vanuit strafworpen. De laatste 15 minuten kwam Maarten Helsloot in de ploeg voor Kristian Geerdinck. Hij kon echter niet het verschil maken en uiteindelijk verloor Atlantis met 13-8 van ZKC ‘31.

Coach Peter v.d. Wel vroeg zich hierna wel af hoe hij het team zover kan krijgen dat ze de “killersmentaliteit” krijgen die nodig is om ook de kleine opgelegde kansjes af te maken. Daar gaat hij dus de komende week weer hard op trainen.

Zaterdag 31 janauri om 15.15 uur zal Atlantis 2 de volgende wedstrijd spelen, tegen Oranje Nassau in de Phoenix hal.

Afgelopen zaterdag 24 januari 2015, mocht het tweede door de Rabobank gesponsorde team van Atlantis, zijn retourwedstrijd tegen ZKC ’31 in Zaandam spelen. De eerste wedstrijd werd thuis in Mijdrecht verloren met 7-10, maar het gevoel was wel dat Atlantis punten had kunnen halen. Ook in deze retourwedstrijd toonde Atlantis … Lees meer »