HVM Heren 1 zaalhockey kampioen

Geplaatst op: 26 januari 2015

De eerste wedstrijd was tegen AMVJ uit Amstelveen. HVM won met 5-3. Bij de rust stond het 3-0 voor Mijdrecht. In de tweede helft kroop AMVJ tot 4-3 terug en moest HVM er nog een tandje bij zetten om de winst binnen te slepen. Dit lukte en nu kwam het aan op de laatste wedstrijd tegen de directe concurrent de Terriërs uit Heiloo. HVM was er gebrand op om te winnen en het kampioenschap binnen te slepen.

De eerste helft begonnen de Rondeveners niet op hun gebruikelijke niveau. De Terriërs startte met een vijf mans formatie, door de keeper te wisselen voor een veldspeler. Gelukkig hadden de HVM’ers hierop getraind en dus wist iedereen wat te doen in deze situatie. Door enkele persoonlijke fouten kwamen de Terriërs echter toch op een 3-0 voorsprong. Het zag er niet goed uit voor HVM. Het kampioenschap kwam in gevaar…..
De Mijdrechtenaren herpakten zich echter en zagen voor de rust kans de aansluitingstreffer te maken. De heren uit Heiloo deden hierna ook nog een duit in het zakje en zo stond HVM met 1-4 achter bij de rust.

De heren van HVM gebruikten de rust om kort te overleggen. Er werd afgesproken kalm te blijven en gewoon het eigen vertrouwde spel te spelen in de tweede helft. Er werd uitgegaan van de eigen kracht. Dit wierp zijn vruchten af, want na de thee waren de rollen omgedraaid. Het was nu HVM dat de wedstrijd naar zich toe trok. Er vielen snel achter elkaar meerdere treffers en het werd 4-4 waarna de Terriërs wederom de keeper wisselde voor een veldspeler. Desondanks maakte HVM 5-4. De Terriërs zagen nog een keer kans om tot 5-5 terug te komen, maar toen was het over: HVM eindigde met een niets aan duidelijkheid te wensen over latende 8-5 klinkende overwinning. Het kampioenschap was een feit!

Volgend jaar spelen de heren van HVM in de topklasse, het hoogste niveau van het district Noord-Holland. Dit wordt beslist geen makkelijke opgave. De heren van HVM zien er niet tegenop. Zij hebben dit seizoen laten zien dat zij op een zeer goed niveau hockeyen.

De subtopklasse wordt verlaten met 1 gelijkspel en verder louter overwinningen. Een fraai resultaat!
Tom Günther, Thijmen Günther, Thom Fokker, Erik Jan van Tol, Casper Slot, Mats Kaas en de 14-jarige keeper Rick Velle hebben geheel op eigen kracht deze promotie afgedwongen en dat is een felicitatie meer dan waard!

Zondag 25 januari speelden de Heren 1 van Hockey Vereniging Mijdrecht de laatste twee wedstrijden van de zaalhockeycompetitie in de sporthal van de Terriërs te Heiloo. Heren 1 stond 3 punten los van de nummer twee de Terriërs. Het kampioenschap was in zicht…..De eerste wedstrijd was tegen AMVJ uit Amstelveen. … Lees meer »