Wethouder Van der Hoeven leest voor in Bibliotheek Aalsmeer

Wethouder Van der Hoeven leest voor in Bibliotheek Aalsmeer


Geplaatst op: 26 januari 2015

Aalsmeer, 26 januari 2015 – Van woensdag 21 januari tot en met zaterdag 31 januari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Aalsmeer Marktstraat verzorgde wethouder Gertjan van der Hoeven op 23 januari de aftrap, en gaf het goede voorbeeld door voor te lezen aan de groep Bereboot van Solidoe.

De wethouder las voor uit het tot Prentenboek van het jaar 2015 verkozen boek Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hofman. Vol overgave luisterden de kinderen naar Gertjan van der Hoeven. Hij deed dat zo spontaan, geanimeerd en aandachtig dat de kinderen een tweede keer voorlezen ‘afdwongen’.

Gertjan van der Hoeven, wethouder Kunst en Cultuur zegt: "Het is inmiddels traditie geworden dat ik elk jaar rond deze tijd een groep peuters voorlees in de bibliotheek in de Marktstraat. Het is erg leuk om te doen en ik vind het belangrijk dat de kinderen naar de bibliotheek komen om voorgelezen te worden. Ze maken op die manier kennis met de kleurige en inspirerende wereld van de jeugdbibliotheek, vol met prachtige boeken, cd's en dvd's. Ik denk dat de kinderen na deze ervaring er graag nog eens terugkomen met hun ouders of opa's en oma's. Voor het geld hoeven ze het niet te laten: het jeugdabonnement van de bibliotheek is tot 15 jaar gratis. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen!”.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen en is ook dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek ouders van jonge kinderen veel te bieden heeft. Voor meer informatie kijkt u op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Van der Hoeven leest voor in Bibliotheek Aalsmeer

Aalsmeer, 26 januari 2015 – Van woensdag 21 januari tot en met zaterdag 31 januari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Aalsmeer Marktstraat verzorgde wethouder Gertjan van der Hoeven op 23 januari de aftrap, en gaf het goede voorbeeld door voor te lezen aan de groep Bereboot van Solidoe.Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: