001 -Family
Ouderen genieten volop bij een uitje van het Jongeren Rode Kruis

Ouderen genieten volop bij een uitje van het Jongeren Rode Kruis


Geplaatst op: 26 januari 2015

AALSMEER / UITHOORN – Op zaterdag 17 januari genoten 12 ouderen uit Aalsmeer en Uithoorn van een bezoek aan het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur. Dit uitje werd georganiseerd door het Jongeren Rode Kruis, afdeling Aalsmeer en Uithoorn.

Rond 09.30 uur werden de gasten bij hun huis opgehaald door twee Rode Kruis busjes en vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis hielpen hen met instappen. Onderweg kregen de ouderen wat te drinken en een koek aangeboden.

In het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum was het voor de gasten een feest van herkenning. In dat museum zijn huiskamers ingericht zoals deze er vroeger uitzagen en ook zijn kamers ingericht als bijvoorbeeld een oud winkelpand. Iedereen vertelde enthousiast over de gebruiksvoorwerpen die hij of zij zelf nog kende van vroeger. De ouderen genoten ook van een optreden van een accordeonist. Een mevrouw had voor haar werk vroeger poppen gemaakt en zij was blij verrast dat in het museum enkele van haar creaties waren te bewonderen.

In het restaurant had het Jongeren Rode Kruis ook een broodmaaltijd met drinken gereserveerd voor de gasten. Na het eten was er nog volop tijd om rond te kijken in het museum. Rond 15:00 gingen we weg uit het museum. Onderweg was er nog drinken en een koek voor iedereen en alle gasten werden weer thuis afgezet. De ouderen genoten volop van deze dag uit en de vrijwilligers werden hartelijk bedankt.

Het Jongeren Rode Kruis zoekt nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten bij onze activiteiten. Wij helpen mensen in een sociaal isolement, zoals mensen met een beperking of ouderen. Wil je meer informatie over wat het Jongeren Rode Kruis doet, of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Mail naar jongerenrodekruis@hotmail.nl, kijk op www.facebook.com/JongerenRodeKruis of volg @jjrodekruis op twitter.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ouderen genieten volop bij een uitje van het Jongeren Rode Kruis

AALSMEER / UITHOORN – Op zaterdag 17 januari genoten 12 ouderen uit Aalsmeer en Uithoorn van een bezoek aan het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur. Dit uitje werd georganiseerd door het Jongeren Rode Kruis, afdeling Aalsmeer en Uithoorn. Rond 09.30 uur werden de gasten bij hun huis opgehaald door … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: