JOGGen tijdens de GeZZinsloop

JOGGen tijdens de GeZZinsloop


Geplaatst op: 26 januari 2015

Op zondag 25 januari stond Uithoorns Mooiste op het programma in Uithoorn. Dit prachtige jaarlijks terugkerende evenement (voorheen de 10 Engelse Mijlen) begon om 10.30 uur met de GeZZinsloop voor de jeugd tot 11 jaar en hun ouders, waarna de volwassenen over het geheel nieuwe parcours de strijd aangingen op de 5, 10 of 16,1 km. Ondanks het regenachtige weer hadden veel kinderen en hun ouders de stoute schoenen aangetrokken om een lekker rondje te JOGG’en op de zondagmorgen.

Uithoorn JOGG Gemeente
Tijdens de AKU GeZZinsloop op zondag 25 januari werd tegelijk het startsein gegeven voor JOGG Uithoorn. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Meer informatie hierover is te vinden op www.whatsupuithoorn.nl.

GeZZInsloop en Uithoorns Mooiste
Om 9.30 uur ging de inschrijving van de GeZZinsloop van start op sportpark de Randhoorn. Terwijl de kinderen het startnummer vastmaakten op het ‘ik JOGG mee’ t-shirt, was de Kidz DJ op de achtergrond al te horen. Om 10.00 uur riep de DJ de kinderen bij elkaar en gaf aan dat er hoog bezoek was gekomen. Wethouder Ria Zijlstra werd geïntroduceerd, sprak kort over de JOGG Aanpak in Uithoorn en gaf het startsein van de warming-up en tevens van de eerste officiële JOGG activiteit. Al meedoende met de warming-up liet Ria Zijlstra zien dat de gemeente Uithoorn achter deze aanpak staat, deze ondersteunt en het belang inziet van een gezonde leefstijl. Om 10.30 uur werd het startschot gegeven door Hennie Limberger van Zorg en Zekerheid en verschenen er in totaal 150 kinderen met hun ouders aan de start! De eerste finishte al na 3,5 minuut en kreeg net als ieder ander kind bij binnenkomst een mooie medaille van de mascotte van de dag; Birdie!

Om 11.00 uur en 11.08 uur was het de beurt aan de volwassenen. Ook tijdens de 5, 10 en 16,1 km werd JOGG Uithoorn onder de aandacht gebracht. Onder leiding van Ria Zijlstra verscheen het JOGG Running Team aan de start. Gekleed in een oranje JOGG Uithoorn hesje gingen zij de strijd aan met een van deze drie afstanden. Met rode gezichten, maar voldaan finishten zij weer op het sportpark.

Al met al een geslaagde dag, dankzij de inzet van de vele vrijwilligers van Zorg en Zekerheid, de AKU en meer. Ontzettend bedankt. Op naar een volgende editie van Uithoorns Mooiste, de Loop en vele andere activiteiten in het kader van JOGG Uithoorn.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

JOGGen tijdens de GeZZinsloop

Op zondag 25 januari stond Uithoorns Mooiste op het programma in Uithoorn. Dit prachtige jaarlijks terugkerende evenement (voorheen de 10 Engelse Mijlen) begon om 10.30 uur met de GeZZinsloop voor de jeugd tot 11 jaar en hun ouders, waarna de volwassenen over het geheel nieuwe parcours de strijd aangingen op Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: