VZOD/FIQAS in thriller langs naaste belager

Geplaatst op: 27 januari 2015

Afgelopen zaterdag speelde VZOD/FIQAS een streekderby tegen buurman KIOS uit Nieuw Vennep. Kios was inmiddels de koploper uit Kudelstaart op twee punten genaderd, dus het belang van de wedstrijd was bij beide ploegen bekend. Donja Passies was niet geheel wedstrijdfit, maar werd uit tactische en mentale overwegingen toch opgesteld en na een minuut vervangen door Hanna Viet. KIOS kwam desondanks toch het best uit de startblokken: 0-2. Martijn Vervark bracht het team van trainer/coach Frits Visser in de wedstrijd met een afstandschot: 1-2. Helaas miste VZOD vervolgens een strafworp waar KIOS gretig van profiteerde: 1-3. Eric Spaargaren verzilverde vervolgens wel een strafworp: 2-3. Onreglementair afstoppen van Bart Verheul betekende opnieuw een strafworp en ook die benutte Spaargaren feilloos onder het toeziend oog van kersverse sponsor FIQAS Software B.V.: 3-3. Het was echter toch weer KIOS die weer op voorsprong kwam, onmiddellijk gevolgd door een door Vervark versierde strafworp die door Thomas van der Zwaard benut werd. Wederom een strafworp van Spaargaren bracht VZOD voor het eerst op voorsprong: 5-4. De ploegen waren bijzonder aan elkaar gewaagd en vochten voor elke centimeter. Dit was leuk voor het talrijk opgekomen publiek, maar resulteerde dus ook in een flink aantal strafworpen in dit duel.

Nu waren het weer de gasten uit Nieuw Vennep die veerkracht toonden door tweemaal te scoren: 5-6. De verder goed leidende scheidsrechter keurde toen om onduidelijke reden een treffer van Viet af waar KIOS aan de andere kant wel wist te scoren: 5-7. Vlak voor de rust scoorde Josine Verburg van afstand 6-7 waarna Van der Zwaard in de laatste seconde even niet oplette. Zijn heer scoorde van onder de paal en de teams zochten met een 6-8 stand de kleedkamers op. Trainer/coach Visser had in de rust ongetwijfeld een hartig woordje gesproken want VZOD startte furieus. Van de Zwaard verzilverde een zelf verdiende strafworp waarna Vervark van afstand raak knalde: 8-8. Maar opnieuw raakte KIOS niet van de wijs en scoorde tweemaal: 8-10. Toen begon Vervark te excelleren. Zijn vak draaide moeizaam maar op fantastische wijze kreeg hij het Kudelstaartse publiek op de banken: afstandschot 9-10. Terwijl de verdediging het aan de andere kant goed dichthield scoorde Vervark van afstand ook de 10-10 en vierde dit terecht met veel zelfvertrouwen. VZOD/FIQAS kreeg hiermee een boost en gooide er nog meer energie in. De scheidsrechter had intussen zijn handen vol, maar bleef overeind. Zeker in de paalzone werden verhitte duels uitgevochten.

Een minuut later was het de talentvolle Alyssa te Riele die raak schoot: 11-10. Aangemoedigd door het zeer talrijke thuispubliek waarbij de jongste jeugd met twee grote trommels en accutoeter de hele wedstrijd onvermoeibaar van zich lieten horen was het even later ook Verheul die aanlegde en met precisie de 12-10 van afstand liet aantekenen. Maar KIOS gaf zich nog niet gewonnen en maakte 12-11. Toen zes minuten vóór tijd de lepe Vervark nog even aanzette en zijn tegenstander zijn hielen liet zien, kon de scheidsrechter niet anders dan de overtreding bestraffen met wederom een strafworp. De Proosdijhal ontplofte bijna, maar de bal moest er nog wel in. Van de Zwaard had inmiddels een aantal maal geoefend deze middag en deze ging er dan ook feilloos in: 13-11. Toen KIOS twee minuten later toch de 13-12 wist te maken, werd het toch weer spannend. Gelukkig voor VZOD viel de gelijkmaker niet meer en zo vielen de spelers elkaar na het laatste fluitsignaal juichend in de armen. Een zwaarbevochten overwinning was een feit, maar ook die levert twee punten op. Trainer/coach Frits Visser na afloop: “Goed gedreven herstel toont de weerbaarheid. Op naar de volgende finale”. En dit is de lastige horde tegen Atlantis in Mijdrecht om 16.30 uur. Maar aangemoedigd door de negende man, moet dit zeker te doen zijn.

Afgelopen zaterdag speelde VZOD/FIQAS een streekderby tegen buurman KIOS uit Nieuw Vennep. Kios was inmiddels de koploper uit Kudelstaart op twee punten genaderd, dus het belang van de wedstrijd was bij beide ploegen bekend. Donja Passies was niet geheel wedstrijdfit, maar werd uit tactische en mentale overwegingen toch opgesteld en … Lees meer »