Vinkeveens veer verwelkomt 200ste vriend

Vinkeveens veer verwelkomt 200ste vriend


Geplaatst op: 27 januari 2015

Drie maanden na de start van de vriendactie Vinkeveense Veer verwelkomt de stichting de 200ste vriend. De gelukkige is Gerard Daalhuizen, inwoner uit Vinkeveen en woonachtig aan Bloemhaven dicht bij de doorvaart. Samen met voorzitter Jos van Wijk heeft hij de teller onder het spandoek naar 200 gedraaid. Het spandoek staat op de geplande locatie van de afvaart van het veer.

Voorzitter Jos van Wijk geeft aan dat het om serieuze vrienden gaat. “Mensen betalen vijfentwintig euro om vriend te worden. Vriend worden doen ze weloverwogen”. Van Wijk is verheugd dat er in drie maanden tijd 200 vrienden voor het Vinkeveense veer zijn. “Dit steunt ons initiatief enorm. Vrienden zijn onder meer inwoners, leden van verenigingen, watersportliefhebbers en bedrijven uit Vinkeveen en omstreken”.

Het Vinkeveense Veer verbetert de doorvaart bij de Heul en maakt daarmee het mooie Vinkeveen als dorp aan het water aantrekkelijker. Het Veer combineert het heden met het verleden. Want de oorspronkelijke veerverbinding tussen Vinkeveen en Utrecht en Amsterdam komt ook weer tot leven.

“De stichting heeft dit moment gemarkeerd, maar elke vriend is bijzonder en heeft een verhaal”, vertelt secretaris Klaas Pater. “Bijvoorbeeld vriend Jan Aarsman. Jan heeft zijn hele leven in de ark aan de geplande doorvaart gewoond. Dit voorjaar is hij op 75-jarige leeftijd overleden. De kinderen van Jan zijn overtuigd dat hij het Veer een geweldig initiatief had gevonden. Daarom hebben ze hem alsnog vriend gemaakt”.

De stichting gaat door met de vriendenactie. Ze wil een ruim aantal om aan te tonen dat Vinkeveen en omstreken het Vinkeveense veer gerealiseerd wil zien. De Stichting wil met deze lijst betalende vrienden draagvlak bij de gemeente vinden. Zodat het plan naar de uitvoering kan worden gebracht.
De stichting hoopt in de loop van dit jaar 400 vrienden te werven. Mensen kunnen via de website www.vinkeveendorpaanhetwater.nl vriend worden of contact opnemen met het bestuur van de Stichting ontwikkeling achter de Heul.

Voor nadere informatie:
Bestuursvoorzitter de heer Jos van Wijk (0622 - 94 22 62)


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkeveens veer verwelkomt 200ste vriend

Drie maanden na de start van de vriendactie Vinkeveense Veer verwelkomt de stichting de 200ste vriend. De gelukkige is Gerard Daalhuizen, inwoner uit Vinkeveen en woonachtig aan Bloemhaven dicht bij de doorvaart. Samen met voorzitter Jos van Wijk heeft hij de teller onder het spandoek naar 200 gedraaid. Het spandoek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: