JOGG zaterdag bij sportspektakel RKDES in winkelcentrum Kudelstaart

JOGG zaterdag bij sportspektakel RKDES in winkelcentrum Kudelstaart


Geplaatst op: 27 januari 2015

Zaterdag 31 januari wordt op het winkelcentrum van Kudelstaart de sportplaatjesactie van RKDES gelanceerd in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer. Dit is het eerste sportevenement waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aan gekoppeld gaat worden. De banners van JOGG worden opgehangen en naast sportieve activiteiten voor kinderen en ouders, wordt het drinken van water gepromoot.

Gemeente Aalsmeer is een JOGG-gemeente. De gemeente heeft van de aanpak overgewicht bij jongeren in het gezondheidsbeleid een speerpunt gemaakt.
Wethouder Verburg (Gezondheidszorg en Welzijn) zal ook bij het evenement aanwezig zijn. Wethouder Verburg: ‘Ik ben blij dat we JOGG gemeente worden en dat we het probleem van overgewicht bij jongeren kunnen gaan aanpakken. Door de jeugd tijdens dit soort evenementen voor te lichten hopen we dat ze gezonder gaan eten, drinken en veel gaan sporten.’

Jongeren Op Gezond Gewicht
JOGG - Jongeren Op Gezond Gewicht - is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Iedereen zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is om de stijging van overgewicht en obesitas bij jongeren om te zetten in een daling. De gemeente gaat dit samen met het bedrijfsleven, scholen, sportclubs en andere organisaties aanpakken. Dit gaat de JOGG-regisseur allemaal verder uitwerken. Je kunt denken aan projecten waarbij kinderen gestimuleerd worden om water te drinken in plaats van ongezonde frisdrank of projecten om gezond eten op scholen te stimuleren. Maar ook gezonder eten in kantines van sportclubs is belangrijk. Ook komt er communicatie naar ouders van de kinderen over JOGG en informatie over buitenspelen etc. Verder kan ook gedacht worden aan allerlei extra sportactiviteiten op scholen en verenigingen. JOGG is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving. In een JOGG-gemeente werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en media samen om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Dit resulteert in een meerjarig programma met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders. De kracht zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het niet alleen leuker, maar ook makkelijker om gezonder te leven.

Programma
Om 12.00 uur is de opening door de voorzitter van RKDES. Daarna start de inschrijving voor het Panna voetbal op het Binnenplein van Winkelcentrum Kudelstaart. Daarna zijn er allerlei activiteiten, zoals Pimp je water, Snelheidsmeter gooien en schieten Panna en Freestyle voetbal Demo en Clinic. De voetbalshow door de bekende showvoetballer Mo Boutaka is van 13.00 tot 14.00 uur. Dit sportieve evenement wordt aangeboden door Winkelcentrum Kudelstaart en Sportservice Haarlemmermeer.

Kijk voor meer informatie op: www.rkdes.com of www.jogg.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

JOGG zaterdag bij sportspektakel RKDES in winkelcentrum Kudelstaart

Zaterdag 31 januari wordt op het winkelcentrum van Kudelstaart de sportplaatjesactie van RKDES gelanceerd in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer. Dit is het eerste sportevenement waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aan gekoppeld gaat worden. De banners van JOGG worden opgehangen en naast sportieve activiteiten voor kinderen en ouders, wordt het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: