De Vinken C1 beslist streekderby in haar voordeel

Geplaatst op: 2 februari 2015

Na het gelijkspel vorige week tegen directe concurrent Tempo was De Vinken C1 er alles aan gelegen om in de streekderby tegen Atlantis geen steken te laten vallen. Omdat Atlantis vorige week geheel onverwachts een punt had laten liggen tegen laagvlieger ESDO, had de ploeg uit Mijdrecht vast wat goed te maken. Daarnaast hadden de ploegen elkaar dit jaar al vaker bestreden en telkens weer was er sprake van een gezonde rivaliteit met wisselende winnaars. Kortom, het beloofde een spannende en boeiende wedstrijd te worden.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd ging inderdaad gelijk op. De Vinken kwam twee keer op voorsprong, maar beide keren had Atlantis het juiste antwoord. Daarna nam het Jumbo-team van De Vinken het initiatief. Mede door het zeer goede uitverdedigen liep De Vinken uit naar een 2-5 voorsprong. Er was een klein gaatje geslagen en dat was aan het spel ook te merken. De Vinken kreeg door die voorsprong meer vertrouwen en Atlantis had het knap moeilijk met de felle tegenstand. Daarnaast maakte De Vinken niet de oude fout om alles op de doorloopbal te spelen. Er werd veelvuldig van ver geschoten en de afvang was goed verzorgd. Na wederom goed uitverdedigen kwam De Vinken op 2-6. De goed draaiende aanval van Finn, Max, Zoe en Bente nam vervolgens het heft in handen. Zeer goed en snel samenspelend wisten ze de korf van Atlantis vele malen onder vuur te nemen. Met afstandschoten, doorloopballen en kansjes onder de korf. Binnen no-time brachten ze de ruststand op 2-8. Een gat van zes, zou toch wel genoeg zijn?

Het begin van de tweede helft was illustratief voor het verdere verloop van de wedstrijd. De eerste aanval van De Vinken zette de verdediging van Atlantis zo onder druk dat de bal in die twee minuten geen enkele keer in het aanvalsvak kwam. Het leverde weliswaar niet direct een doelpunt op, maar De Vinken toonde aan dat het geen gas terug zou nemen. Na vijf minuten was het wel raak. Sterker nog, zelfs twee keer vlak achter elkaar: 2-10. Atlantis was definitief verslagen en de wedstrijd was gespeeld. De ploeg uit Vinkeveen verdient een compliment omdat ze als team door bleven gaan en dat ze bleven werken voor elk punt. Uiteindelijk blies de goed leidende scheidsrechter af bij 3-15. Al met al een mooie overwinning die voor veel blije gezichten aan Vinkeveense kant zorgde.

Bij De Vinken kwamen de scores van Finn Kroon (5x), Femke Vousten (4x), Zoe van Dasler (2x), Ravi Brockhoff (2x), Tom Vis (1x) en Max de Haan (1x).

Door deze overwinning blijven de Vinkeveners bovenaan de ranglijst staan. Er wachten nog een paar spannende wedstrijden (wederom Atlantis uit en in de laatste wedstrijd Tempo thuis), dus de strijd is absoluut nog niet gestreden.

Na het gelijkspel vorige week tegen directe concurrent Tempo was De Vinken C1 er alles aan gelegen om in de streekderby tegen Atlantis geen steken te laten vallen. Omdat Atlantis vorige week geheel onverwachts een punt had laten liggen tegen laagvlieger ESDO, had de ploeg uit Mijdrecht vast wat goed … Lees meer »