Peter Kooijman

De Vinken geeft koplopers prima partij

Geplaatst op: 2 februari 2015

Kooijman
Deze zaterdag moest Frank Dankelman terugvallen op oud eerste speler Peter Kooijman om de geblesseerde Johan Huizinga te vervangen. Kooijman deed dit uitstekend. Hij begon in de verdediging samen met Mark de Haan, Annick Stokhof en Manon Dankelman. Vinken’s eerste aanval bestond uit Eva Hemelaar, Emese Kroon, Jelle Mul en Rutger Woud.
Het eerste schot van de bezoekers trof al direct doel. De Vinken zette daar enkele missers tegenover, maar vreemd genoeg haperde ook de scoringsmachine van DOS, het duurde ruim tien minuten alvorens van afstand 0-2 werd gescoord. Een vrije bal en een afstandstreffer van Annick Stokhof nivelleerden de stand weer snel. De Vinken gaf uitstekend partij. Enkele plaatsfoutjes hadden evenwel flinke gevolgen; tien minuten voor rust had DOS via twee doorloopballen de stand op 2-4 gebracht.
Een lekker fel en fanatiek spelend Vinken kon tot de rust deze marge behouden. Na een door Annick Stokhof meegekregen en door Mark de Haan verzilverde strafworp knalde op slag van rust Rutger Woud 4-6 door het gele plastic.

Aardige pot
In de tweede helft een zelfde spelbeeld: een vrijuit spelend Vinken, dat de net iets beter spelende bezoekers goed partij gaf. Direct na rust stelde DOS orde op zaken. Binnen twintig seconden was het 4-7 en twee minuten later 4-8. De goed verzorgde rebound van Westbroek leidde tot lange aanvallen, maar het vizier stond zeker niet op scherp. Jelle Mul daarentegen werd in de zesde minuut volledig vrij gelaten en deze kans liet de jeugdige Waverspeler zich niet ontnemen: 5-8. Een strafworp voor DOS bracht de stand op 5-9, maar Manon Dankelman schoot de thuisploeg weer naar drie punten verschil: 6-9. Het volgende DOS-doelpunt werd door een strafworp (verkregen door Rutger Woud en benut door Emese Kroon) weggepoetst en een snelle doorloper van Westbroek werd beantwoord door een even zo fraaie combinatie, die door Peter Kooijman succesvol werd afgerond: 8-11.

Zo bleef het verschil steeds drie punten. Een strafworp voor DOS kreeg een tweede knaller van Rutger Woud als antwoord en het slotakkoord was voor De Vinken, waar Eva Hemelaar geen geluk had met haar flitsende doorloopballen mocht Mark de Haan opnieuw een door Annick Stokhof meegekregen strafworp inwisselen: eindstand 10-13. Volgende week wacht De Vinken de alles beslissende uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Luno in Linschoten.

Afgelopen zaterdag speelde De Vinken 1 thuis tegen het Westbroekse DOS. DOS voert samen met het Amersfoortse MIA de ranglijst aan in de tweede klasse E. De Vinken staat voorlaatste en had in Westbroek destijds niets in te brengen (33-17 uitslag). Dit keer zou het heel anders gaan. KooijmanDeze … Lees meer »