001 -Family

Inschrijven bij Cursusproject De Ronde Venen


Geplaatst op: 2 februari 2015

Voor onderstaande cursussen zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Sterrenkunde voor beginners (cursus 26, 5 donderdagen,12-19-26 feb.,5-12 maart van 20.00-22.00 uur)
Voor de beginners starten we met het Zonnestelsel, de Planeten, Manen en Sterren. Mochten er zich verrassende en spectaculaire zaken boven onze hoofden voordoen, dan wordt daar direct op ingehaakt. Een vooruitblik wordt gegeven op de nadering van Ceres en Pluto en de kometen in die buurt worden in een les uit de doeken gedaan.

Sterrenkunde voor gevorderden (cursus 22, 10 maandagen 9-16-23 feb., 2-9-16-23-30 maart, 13-20 april van 20.00-22.00 uur)
Na de eerste eenvoudige astronomische stappen wordt het tijd voor echte wonderen van het universum. De cursist gaat zich nu bezig houden met Radio Sterrenkunde, het nieuwe zonneminimum, relativiteitstheorie, de heliosfeer, donkere materie en Energie, Planeten bij een andere zon en natuurlijk de aankomst van ruimtesonde Dawn bij Dwergplaneet Ceres en de naderende blik op Pluto.

Zen meditatie (cursus 29, 2 vrijdagen, 20-27 februari, van 20.30 – 22.30 uur)
Deze twee avonden belichten het hoe en waarom van de Zen-meditatie. Ervaring is niet nodig maar staat ook niet in de weg. De eerste avond staat de lichaams- en geesteshouding van deze meditatie centraal. De tweede avond gaat over de Zen- beoefening in het dagelijks leven. Jong of oud, we raken gemakkelijk verward door de snelle veranderingen en voortdurende prikkels waarmee we te maken hebben in onze tijd. Streven naar materieel goed of continue zoeken naar plezier leiden niet tot geluk en vrede. Volledig gewaar en aanwezig in het moment, komen we innerlijk tot rust en verschijnen mededogen en levenswijsheid. Zen-meditatie is geen techniek maar een natuurlijk aanwezig zijn met en wakker kijken naar wat er is en wie we zijn.

Op de site www.cursusproject.nl/rondevenen.htm. vindt u alle informatie en kunt u zich inschrijven. Meer informatie? Bel dan met 0297-261849 of mail naar auwert@casema.nl
Stuur een mailtje naar stichtingcursusproject@gmail.com als u de nieuwsbrief wilt ontvangen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inschrijven bij Cursusproject De Ronde Venen

Voor onderstaande cursussen zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Sterrenkunde voor beginners (cursus 26, 5 donderdagen,12-19-26 feb.,5-12 maart van 20.00-22.00 uur)Voor de beginners starten we met het Zonnestelsel, de Planeten, Manen en Sterren. Mochten er zich verrassende en spectaculaire zaken boven onze hoofden voordoen, dan wordt daar direct op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: