001 -Family
1e vrijdag in februari: Warme truiendag

1e vrijdag in februari: Warme truiendag


Geplaatst op: 2 februari 2015

Aanstaande vrijdag 6 februari wordt ‘Warme truiendag’ gevierd. Met deze actie wil het Klimaatverbond aandacht besteden aan het energieverbruik van mensen in Nederland. Wereldleiders spraken in februari 2005 in het Kyoto-protocol af om broeikasgassen, die zorgen voor klimaatverandering, te verminderen. Met de deelname aan Warme truiendag kan iedereen zijn steentje hieraan bijdragen.
Meedoen aan de warme truiendag levert u een energiebesparing van 7% per graad minder en dus ook 7% minder CO2-uitstoot. Eén dagje minder stoken lost het probleem natuurlijk niet op, maar hopelijk brengt het wel veel mensen op het idee om zich in te zetten voor een gezond klimaat.

Ruim 1000 leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente De Ronde Venen doen dit jaar weer mee aan de Warme truiendag. Alle deelnemende groepen ontvangen een lespakket, waarin naast educatieve informatie over energieverbruik en energiebesparing ook allerlei suggesties worden gegeven om op een creatieve manier met het onderwerp om te gaan: zoals hoe maak je de coolste warme trui. Natuurlijk hoort er ook warme chocomelk bij. Jumbo Wilnis sponsort dit jaar maar liefst 173 liter van dit lekkere drankje.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

1e vrijdag in februari: Warme truiendag

Aanstaande vrijdag 6 februari wordt ‘Warme truiendag’ gevierd. Met deze actie wil het Klimaatverbond aandacht besteden aan het energieverbruik van mensen in Nederland. Wereldleiders spraken in februari 2005 in het Kyoto-protocol af om broeikasgassen, die zorgen voor klimaatverandering, te verminderen. Met de deelname aan Warme truiendag kan iedereen zijn steentje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: