Expositie wandkleden Arida Vulperhorst  in de Bibliotheek Vinkeveen

Expositie wandkleden Arida Vulperhorst in de Bibliotheek Vinkeveen


Geplaatst op: 2 februari 2015

Van 3 februari 2015 – 3 maart 2015 is er in de Bibliotheek Vinkeveen een expositie van de wandkleden van Arida Vulperhorst (1911- 2013).

Arida Koster-Vulperhorst was een sociaal bewogen vrouw die zich inzette voor het dorp Vinkeveen. Via de Nederlands Christelijke Vrouwenbond begon zij in Vinkeveen een bibliotheek aan huis. Het was de basis voor de latere Bibliotheek. In 1982 legde zij de eerste steen voor het huidige gebouw van de Bibliotheek Vinkeveen.
Daarnaast volgde zij, in het kader van haar werk voor de NCVB, cursussen textiele vaardigheden. Zij leerde hier werkstukken maken van textiel met allerlei verschillende lapjes en borduurtechnieken. Zij heeft diverse fraaie wandkleden gemaakt waarin al deze technieken weer zijn toegepast. In de Bibliotheek Vinkeveen en in de Buurtkamer Vinkeveen zijn een tiental wandkleden te bewonderen.

De tentoonstelling is te zien in de Bibliotheek Vinkeveen, Tuinderslaantje 4. Meer informatie vindt u op www.bibliotheekavv.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Expositie wandkleden Arida Vulperhorst in de Bibliotheek Vinkeveen

Van 3 februari 2015 – 3 maart 2015 is er in de Bibliotheek Vinkeveen een expositie van de wandkleden van Arida Vulperhorst (1911- 2013). Arida Koster-Vulperhorst was een sociaal bewogen vrouw die zich inzette voor het dorp Vinkeveen. Via de Nederlands Christelijke Vrouwenbond begon zij in Vinkeveen een bibliotheek aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: