VZOD-publiek massaal aanwezig in Mijdrecht

VZOD/FIQAS bindt ook Atlantis aan de zegekar

Geplaatst op: 3 februari 2015

Afgelopen zaterdag stond er voor koploper VZOD/FIQAS weer een streekderby op het programma: op bezoek bij, het op de vierde plaats staande, Atlantis uit Mijdrecht. De bezoekers konden aantreden met een fitte selectie, Donja Passies was weer hersteld van een rugblessure die haar vorige week nog aan de kant hield. Ook werd de ploeg ondersteund door het talrijke meegereisde publiek, waaronder jeugd, gewapend met trommels en toeters. Ondanks dat was het de thuis ploeg die direct het initiatief nam: binnen 10 seconden na het eerste fluitsignaal wisten zij via een afstandsschot de stand op 1-0 te brengen. Nog in dezelfde minuut trok de weer volledig, van zijn enkelblessure, herstelde Eric Spaargaren de stand weer gelijk. Daarna volgde periode van aftasten en fel verdedigen waardoor beide ploegen niet veel kansen wisten te creëren. Dit felle verdedigen van beide ploegen ging echter gepaard met de onvermijdelijke overtredingen. Beide teams kregen dan ook een aantal vrije ballen. Dit is in het korfbal een uitgelezen kans om tot scoren te komen. Het is een kwestie van veel trainen en mentaal sterk zijn. En hier werd het verschil tussen beide ploegen al snel zichtbaar. De vijf in de eerste helft aan VZOD/FIQAS toegekende vrije ballen werden allen omgezet in een doelpunt (Josine Verburg 3 en Donja Passies 2). Atlantis echter zag de vier aan hen toegekende vrije ballen naast de korf belanden. De laatste twee wedstrijden speelde Josine Verburg onder haar niveau, maar tegen Atlantis was ze weer belangrijk voor de ploeg, zoals we dat van haar gewend zijn. In het verloop van de eerste helft stonden de Kudelstaarters steeds op voorsprong en wist Atlantis alleen door het verzetten van veel arbeid nog enigszins bij te blijven zo werd de rust bereikt met een 9-11 stand in het voordeel van de blauwhemden.

Met de nodige tactische aanwijzingen van coach Frits Visser op zak begon VZOD/FIQAS scherp aan de tweede helft. Josine Verburg bracht de marge binnen de minuut op drie doelpunten. In de tweede helft ging VZOD/FIQAS nadrukkelijker “achterverdedigen”. Atlantis had moeite om met deze tactische zet van de Kudelstaartse ploeg om te gaan. Hoewel er regelmatig een speler van de thuisploeg vrij stond durfde deze niet te schieten omdat dit, bij niet scoren, balverlies tot gevolg zou hebben. VZOD/FIQAS schakelde aanvallend nog een tandje bij en liet in de tweede helft duidelijk zien niet voor niets op de eerste plaats te staan. Met vaak mooie combinaties werd er iemand vrijgespeeld en de kansen werden goed afgemaakt. Met name Martijn Vervark toonde zijn goede vorm van de laatste weken en scoorde enkele malen van afstand. Met nog tien minuten te spelen gaf het scorebord 13-18 aan en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. In de slotfase van de wedstrijd ging VZOD/FIQAS iets meer ontspannen spelen waardoor de thuisploeg nog tweemaal tot scoren kwam. Zelf wisten de Kudelstaarters, onder andere via tweemaal Eric Spaargaren, de korf nog viermaal te vinden. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Donja Passies na voorbereidend werk van Martijn Vervark die zijn tegenstander “volledig het bos in stuurde”. De eindstand werd 15-22, een juiste weergave van de krachtsverhoudingen deze middag. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Gemini in Gouda op het programma. Voor meer informatie: kijk op www.vzod.nl

Afgelopen zaterdag stond er voor koploper VZOD/FIQAS weer een streekderby op het programma: op bezoek bij, het op de vierde plaats staande, Atlantis uit Mijdrecht. De bezoekers konden aantreden met een fitte selectie, Donja Passies was weer hersteld van een rugblessure die haar vorige week nog aan de kant hield. … Lees meer »