001 -Family
Gezellige Open Dag Wellantcollege de Groenstrook in Aalsmeer

Gezellige Open Dag Wellantcollege de Groenstrook in Aalsmeer


Geplaatst op: 3 februari 2015

Aalsmeer – Wellantcollege de Groenstrook had afgelopen woensdag 28 januari weer haar jaarlijkse Open Dag. Ruim 950 belangstellenden hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kijkje te nemen in het mooie gebouw, dit ondanks het slechte weer.

De bezoekers werden warm welkom geheten met een kopje koffie, thee of limonade en wat lekkers in de aula van de school. Een school die overigens weer erg mooi was aangekleed met bloemstukken en vrolijk versierde bomen bij de entree. De bezoekers kregen een informatiemap en ze werden daarna in groepjes door de school geleid door docenten, enthousiaste schoolambassadeurs en leerlingen uit verschillende jaarlagen.

De rondleiding begon met een korte algemene presentatie over de school en daarna volgde een tour langs alle lokalen. Daar werden door de diverse vakdocenten vele vragen beantwoord en korte demonstraties gegeven, vaak geholpen door enthousiaste leerlingen. Zo konden de achtste groepers zien welke werkstukken er door de leerlingen worden gemaakt. In het kooklokaal kon men genieten van heerlijke pizza’s, koekjes en cake verzorgd door de leerlingen. Bij de afdeling dierverzorging kon men een heuse slang vasthouden en bij NaSk een negerzoen vacuüm zuigen, toverolie-badschuim maken, een koperen munt verzilveren en metaalpoeder verbranden. Op verschillende plekken in de school stonden vierdejaars leerlingen prachtige bloemstukken te maken, als onderdeel van hun eindexamen.
Tevens was de “Techniek Experience-vrachtwagen” aanwezig om de leerlingen met alle facetten van techniek kennis te laten maken, speciaal voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in de Tec-klas.

Tot slot konden de bezoekers in de gezellige aula de stands bezoeken van de ouderraad, het zorgteam en zich inschrijven voor een lesjesdag. Als klap op de vuurpijl mochten alle achtste groepers op de foto met een hond, kat, kip of zelfs een slang en kregen ze een vleesetend plantje en hyacinten of narcissen mee naar huis.
De sfeer was weer uitstekend, net als de inzet van alle leerlingen en docenten. De vele bezoekers waren blij verrast over het leuke en veelzijdige aanbod van de school. Kortom, een zeer geslaagde dag.

Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer verzorgt vmbo onderwijs op basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengde leerweg niveau (met en zonder Lwoo). Tevens zijn er een drietal themaklassen, t.w. de paardenklas, de Tec-klas (techniek) en de kookklas.
De school is gevestigd aan de Jac. P. Thijsselaan 18, 1431 KE te Aalsmeer. Telefonische informatie is te verkrijgen op telefoonnummer: 0297-384949. Bezoek ook eens onze website: www.wellant.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gezellige Open Dag Wellantcollege de Groenstrook in Aalsmeer

Aalsmeer – Wellantcollege de Groenstrook had afgelopen woensdag 28 januari weer haar jaarlijkse Open Dag. Ruim 950 belangstellenden hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kijkje te nemen in het mooie gebouw, dit ondanks het slechte weer. De bezoekers werden warm welkom geheten met een kopje koffie, thee of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: