Start van De Rondeveense Uitdaging


Geplaatst op: 3 februari 2015

Vrijdag 30 januari ging De Rondeveense Uitdaging van start. In Dock 15 aan de Industrieweg in Mijdrecht kwamen vertegenwoordigers van Rondeveense bedrijven en maatschappelijke instellingen bij elkaar voor de aftrap. Rietje Beeren en Karin Wateler, de twee coördinatoren, legden uit hoe de Uitdaging werkt. Kernbegrip is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Vroeger hadden we in De Ronde Venen iedere anderhalf jaar de Beursvloer. Die was voor niet al te ingewikkelde vragen van de maatschappelijke organisaties aan lokale bedrijven. De Uitdaging lijkt hierop, alleen kunnen de vragen complexer zijn, en ze kunnen het hele jaar door worden ingediend bij de Matchgroep van de Uitdaging. Daarin zitten ambassadeurs uit het bedrijfsleven, mensen met een goed netwerk, die helpen bij het maken van een match, een afspraak tussen twee partijen over het samen oplossen van een probleem of het voorzien in een behoefte. Zij dagen bedrijven uit om te helpen en op die manier een bijdrage te leveren aan een beter leefklimaat. Voor bedrijven is dit een manier om je maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en te laten zien.

Matches draaien altijd om “de drie M’s”: Materialen, Menskracht en Middelen. Bij materiaal gaat het bijvoorbeeld om overbodig meubilair of afgeschreven apparatuur en bij menskracht om diensten of gewoon hulp. Met middelen worden faciliteiten bedoeld, zoals het beschikbaar stellen van ruimte.

De Uitdaging is een concept dat al in 1999 ontstond in Arnhem, en sinds 2009 een landelijk initiatief is geworden. De Ronde Venen vormt de 29e Uitdaging. Vrijdag ondertekenden Ronald Meijer, voorzitter van De Rondeveense Uitdaging, en Gerda Geurtsen, directeur van de overkoepelende Nederlandse Uitdaging, de aansluitingsovereenkomst.
Daarna gaf wethouder Anco Goldhoorn een enthousiaste reactie op het initiatief.
De firma Walraven overhandigde de Uitdaging een cheque van 2000 euro.
Tot slot lichtten vier organisaties hun vraag toe. Dat waren de Buurtkamer Plus van Tympaan/de Baat, sportvereniging Hertha, leer-werkplaats Pallas en het Museum De Ronde Venen. De bijeenkomst werd in goede banen geleid door dagvoorzitter Hans van Veen.

De bijeenkomst eindigde met een borrel in het café van Dock 15. Wie meer over de Rondeveense Uitdaging wil weten, kan dat vinden op www.derondeveenseuitdaging.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Start van De Rondeveense Uitdaging

Vrijdag 30 januari ging De Rondeveense Uitdaging van start. In Dock 15 aan de Industrieweg in Mijdrecht kwamen vertegenwoordigers van Rondeveense bedrijven en maatschappelijke instellingen bij elkaar voor de aftrap. Rietje Beeren en Karin Wateler, de twee coördinatoren, legden uit hoe de Uitdaging werkt. Kernbegrip is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Vroeger … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: