001 -Family
Wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg neemt eerste sportplaatjesverzamelalbum in ontvangst bij JOGG RKDES bijeenkomst

RKDES en JOGG sportspektakel een groot succes in Kudelstaart


Geplaatst op: 4 februari 2015

Zaterdag 31 januari werd op het Winkelcentrum van Kudelstaart de sportplaatjesactie van RKDES gelanceerd in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer. Dit is het eerste sportevenement waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aan gekoppeld was. Door JOGG werden sportieve activiteiten voor kinderen en ouders georganiseerd en het drinken van water gepromoot. Om 12.00 uur was de opening door de voorzitter van RKDES. Heel veel kinderen en hun ouders waren op de sportieve activiteiten afgekomen. Kinderen en ouders konden Snelheidsmeter gooien en schieten en Panna voetbal spelen. Ook was er een Panna en Freestyle voetbal Demo en Clinic. De voetbalshow door de bekende showvoetballer Mo Boutaka trok veel publiek.

Wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg nam het eerste RKDES sportplaatjesboek in ontvangst. Verburg: ‘Ik ben blij dat zoveel jonger op dit sportspektakel afkwamen. We willen als gemeente JOGG het probleem van overgewicht bij jongeren kunnen gaan aanpakken. Door de jeugd tijdens dit soort evenementen voor te lichten hopen we dat ze gezonder gaan eten, drinken en veel gaan sporten. We willen veel meer evenementen organiseren en ook voorlichting geven op scholen en sportclubs’ Gemeente Aalsmeer is een JOGG-gemeente. De gemeente heeft van de aanpak overgewicht bij jongeren in het gezondheidsbeleid een speerpunt gemaakt.

JOGG - Jongeren Op Gezond Gewicht - is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Iedereen zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is om de stijging van overgewicht en obesitas bij jongeren om te zetten in een daling. De gemeente gaat dit samen met het bedrijfsleven, scholen, sportclubs en andere organisaties aanpakken. Dit gaat de JOGG-regisseur allemaal verder uitwerken. Je kunt denken aan projecten waarbij kinderen gestimuleerd worden om water te drinken in plaats van ongezonde frisdrank of projecten om gezond eten op scholen te stimuleren. Maar ook gezonder eten in kantines van sportclubs is belangrijk. Ook komt er communicatie naar ouders van de kinderen over JOGG en informatie over buitenspelen etc. Verder kan ook gedacht worden aan allerlei extra sportactiviteiten op scholen en verenigingen. JOGG is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving. In een JOGG-gemeente werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en media samen om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Dit resulteert in een meerjarig programma met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders. De kracht zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het niet alleen leuker, maar ook makkelijker om gezonder te leven. Kijk voor meer informatie op: www.rkdes.com of www.jogg.nl.

Wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg neemt eerste sportplaatjesverzamelalbum in ontvangst bij JOGG RKDES bijeenkomst

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

RKDES en JOGG sportspektakel een groot succes in Kudelstaart

Zaterdag 31 januari werd op het Winkelcentrum van Kudelstaart de sportplaatjesactie van RKDES gelanceerd in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer. Dit is het eerste sportevenement waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aan gekoppeld was. Door JOGG werden sportieve activiteiten voor kinderen en ouders georganiseerd en het drinken van water gepromoot. Om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: