001 -Family
“Time stands still” in de Thamerkerk Uithoorn

“Time stands still” in de Thamerkerk Uithoorn


Geplaatst op: 5 februari 2015

Op zondag 15 februari 2015 om 14.30 uur presenteert de SCAU in de Thamerkerk in Uithoorn het programma “Time stands still” met Christina Völtl sopraan, Natascha Morsink mezzosopraan en Andrew Clark piano.

De Duitse sopraan Christina Völtl (geb. 1975) studeerde klassieke zang in Duitsland en bij Carolin Watkinson en Roberta Alexander aan het Conservatorium in Rotterdam. Hier studeerde zij in juli 2004 met succes af. Zij volgde lessen en masterclasses bij onder andere Jard van Nes en Marten Koningsberger.
Van 2004 tot 2006 specialiseerde zij zich bij het Nederlands Vocaal Laboratorium in het zingen van hedendaagse muziek. Zij ontving het eerste “Margit Witlund Stipendium“, ingesteld door Anna Enquist, bestemd voor zangeressen met een bijzondere podiumpresentatie.
Sinds 2012 maakt zij als speler en zangcoach deel uit van ‘The Dutch Factory’, een theatergezelschap o.l.v. de bekende Engelse Shakespeareregisseur Tim Carol.
Als zangeres, maker en performer maakt Christina Völtl dan ook vooral podiumkunst waarin haar passie voor en haar kwaliteiten in het zingen van hedendaagse en andere muziek, acteren, bewegen en dansen, maximaal tot uiting komen.
Sinds 2005 maakt en speelt zij met !Ynx vernieuwend kleinschalig muziektheater en speelde met succes op diverse podia en Festivals (o.a. in de Schouwburgen van Den Haag en Amstelveen en het Muziekgebouw aan het IJ).
Sinds 2011 bedenkt en speelt zij samen met mezzosopraan Natscha Morsink en pianist Andrew Clark kleinschalige theatrale huiskamerconcerten, die met groot enthousiasme worden ontvangen door diverse kleine podia en publiek.

Voor het programma “Time stands still” halen Christina Völtl, Natascha Morsink en pianist Andrew Clark inspiratie uit de beroemde raamvertelling van de 14de eeuwse Italiaanse schrijver Boccaccio: “Decamerone”. In het boek moeten de hoofdpersonen wachten om naar hun stad Florence terug te keren. Dat duurt lang. Ze vullen daarom de dagen met het vertellen van verhalen. In “Time stands still” zingen de zangeressen de bijzondere verhalen in liedvorm, aria’s en duetten. Hun kleurrijke stemmen, de prachtige begeleiding van Andrew Clark en de onconventionele theatrale presentatie zorgen ervoor dat de muziek echt binnenkomt bij de luisteraar. Het concert met muziek van o.a. Dowland, Monteverdi, Tchaikovsky, Cage, Schubert en Fauré is een ontdekkingsreis voor de oren en ogen: aanstekelijk en humoristisch, intens, energiek en soms verstild.

Losse kaarten zijn een week van tevoren verkrijgbaar voor €12 bij de boekhandels Ten Hoope, Zijdelwaardplein en Bruna, Amstelplein en vóór de voorstelling aan de zaal. Jongeren onder 16 jaar betalen €6.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Time stands still” in de Thamerkerk Uithoorn

Op zondag 15 februari 2015 om 14.30 uur presenteert de SCAU in de Thamerkerk in Uithoorn het programma “Time stands still” met Christina Völtl sopraan, Natascha Morsink mezzosopraan en Andrew Clark piano. De Duitse sopraan Christina Völtl (geb. 1975) studeerde klassieke zang in Duitsland en bij Carolin Watkinson en Roberta … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: