Team Brandweer Mijdrecht doet mee aan tiende Alpe d’HuZes

Team Brandweer Mijdrecht doet mee aan tiende Alpe d’HuZes


Geplaatst op: 6 februari 2015

“Samen op de fiets om ook deze brand te blussen…”

Voor de tiende keer wordt zaterdag 4 juni het evenement Alpe d’HuZes gehouden. Net zoals vorig jaar doet ook bij deze jubileumeditie een team van de Mijdrechtse brandweer mee. Paul Scholten was er samen met 7 collega’s in 2014 ook bij, voor Co Outshoorn wordt het de eerste keer.

In 2006 vond ‘Alpe d’HuZes’ voor het eerst plaats ‘ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn’. De afgelopen jaren ontstond er discussie rond het evenement. Maar dat weerhield de vele fietsers en lopers die het goede doel hebben omarmd, onder wie Paul Scholten, er niet van om mee te blijven doen.

Paul: “Die eerste keer dat ik daar omhoog fietste, was echt heel bijzonder. Emotioneel ook. Als brandweerlieden blussen wij branden. Daarna gaan we weer door met onze dagelijkse werkzaamheden. Tot de volgende brand uitbreekt en we die opnieuw gaan blussen. Dit proces stopt nooit. Maar dat mag niet gelden voor het bestrijden van kanker. We moeten er juist met z’n allen voor zorgen dat deze ziekte volledig kan worden bestreden en niet meer uitbreekt. Daarvoor is veel onderzoek nodig, en veel geld.”

Co Outshoorn knikt instemmend: “We maken allemaal in onze naaste omgeving mee wat een vernietigend effect kanker heeft. Mede daarom wil ik dit jaar mijn steentje bijdragen. Ik kan natuurlijk geld in een collectebus gooien en op de bank ploffen met de gedachte dat ik iets goed heb gedaan, maar dat is niet wat ik wil. Ik wil iedereen laten zien dat je door een fysieke inspanning voor een goed doel nog veel meer kunt bereiken.”
Paul: “We hebben nog heel wat trainingsuurtjes voor de boeg voordat het echt zover is, maar we gaan ervoor! Zodat in de toekomst geen kinderen en volwassenen meer aan deze ziekte hoeven te overlijden. Zodat iedereen door de juiste medicatie er weer bovenop kan komen en kan doorgaan met het leven van voordat ze ziek werden.”

Zeven mannen, drie vrouwen
Het team van de Brandweer Mijdrecht dat meedoet aan de tiende editie van Alpe d’HuZes bestaat uit 7 mannen - naast Paul Scholten en Co Outshoorn zijn dat Christiaan van Walraven, Rik de Boer, Aldert van der Woude, Jan Grootaert en René van Spengen - plus 3 vrouwen: Wil Kromwijk, Marianne van Schaik en Martine van Acker.
Co: “De vrouwen maken geen deel uit van ons korps, maar besloten al snel met ons mee te doen toen ze van onze uitdaging hoorden. Ze hebben dezelfde passie en strijdlust als wij om een mooi bedrag bij elkaar te gaan fietsen!”

Het tiental heeft er al heel wat trainingskilometers op zitten. Paul: “Bij Optisport in Mijdrecht mogen we gratis spinnen met z’n allen. Prima voor de basisconditie, maar ook voor speciale Alpe d’Huez-lusjes… Dat doen we nu in principe wekelijks, maar hoe dichter 4 juni nadert hoe frequenter we aan de bak moeten. We hebben een speciale app voor onze teamafspraken. Voor als we in de weekenden weg op gaan, bijvoorbeeld. Op Moederdag, 10 mei, doen we in Nijmegen met z’n allen mee aan een mooie toertocht met heel wat hoogtemeters. En rond Hemelvaart gaan we op ‘hoogtestage’. Een deel van het team zit dan in Oostenrijk en een ander deel in de Belgische Ardennen.”

Het Mijdrechtse team verblijft rond het evenement, samen met hun verzorgers en supporters, een week lang in enkele appartementen op de berg zelf. Paul: “Dat is echt een perfect plekje, halverwege de route. Om bij de start te komen, moeten we afdalen. Worden we meteen een beetje warm, we beginnen al om half vijf ’s morgens… Iedereen kan zich daar ook heerlijk op z’n eigen manier voorbereiden, zowel voor als tijdens de dag zelf. Een van onze fietsers ging vorig jaar na elke beklimming zelfs even terug naar het huisje om in een warm bad zijn spieren tot rust te laten komen, om er vervolgens weer vol tegenaan te gaan.”

Sponsoren en ludieke acties
Diverse Rondeveense en andere ondernemingen hebben zich al als (shirt)sponsor verbonden aan de actie van de Mijdrechtse brandweer. Zoals Van Dam Bedrijfsdiensten, Het Rechthuis, The Beach, Versteeg Culinair, M. Mulder, Kromwijk Elektrotechniek, DHS, SeaHorseDiving, HGT Geveltechniek, Richard Baart, Vida Makelaars, Hijman schoonmaakartikelen, Verbiest Media, Ascol Verzekeringen, Milner, Homan Beveiliging, Coolbest, d’Hersigny Borduurwerken, Shopping Mijdrecht, Schwalbe Bike Tires, Heatload Productions, Hans van Veen, De Groene Venen en J van Walraven BV. Co: “Een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar we kunnen natuurlijk nog veel meer sponsors en donaties gebruiken!”

Om een zo groot mogelijk bedrag voor het onderzoek naar kanker te vergaren, houdt het tiental in aanloop naar 4 juni ook diverse ludieke acties. Paul: “We hebben van alles voor iedereen uit De Ronde Venen in petto. Zo organiseren we, begin mei, een speciale autowasdag, zijn we bezig met de voorbereidingen voor een benefietdiner en gaan we iets doen met onze hoogwerker, waarin men op 32 meter een prachtig mooie blik kan werpen over Mijdrecht. En er staan nog veel meer acties op stapel de komende tijd. Maar daar komen we binnenkort op terug…”
Wie meer wil weten over ‘Alpe d’HuZes’ en het Mijdrechtse brandweerteam kan kijken op
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/brandweer-mijdrecht.

Bron: De Groene Venen, tekst Anja Verbiest, foto Patrick Hesse


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Team Brandweer Mijdrecht doet mee aan tiende Alpe d’HuZes

“Samen op de fiets om ook deze brand te blussen…” Voor de tiende keer wordt zaterdag 4 juni het evenement Alpe d’HuZes gehouden. Net zoals vorig jaar doet ook bij deze jubileumeditie een team van de Mijdrechtse brandweer mee. Paul Scholten was er samen met 7 collega’s in 2014 ook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: