001 -Family
Horangi trainer Mijdrecht schaats 2 x 200 km voor goede doel

Horangi trainer Mijdrecht schaats 2 x 200 km voor goede doel


Geplaatst op: 9 februari 2015

Na weer een jaar hard trainen was het zondag zo ver en kon Horangi trainer Charly Hendriks eindelijk weer het ijs van de Weissensee op. Dit jaar schaatst hij zelfs 2 keer de 200 km lange tocht voor Skate4Air. Met deze sportieve prestatie wordt geld ingezameld voor cruciaal onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).
Dinsdag heeft Charly de eerste tocht geschaatst. In vergelijking met de voorgaande jaren ligt er een schitterende ijsplaat. Om die 200 km te schaatsen moet wel vroeg worden opgestaan en om 4:45 uur gaat de wekker. Bij de Weissensee aangekomen heerst er zo vroeg in de ochtend al een heus Elfstedentocht sfeertje. De schemer, de verslaggever die galmt door de speakers, gespannen schaatsers die zich aan het omkleden zijn en zenuwachtig in de startvakken rondrijden om warm te blijven, het draagt allemaal bij aan deze typische sfeer.
Schaatsend naar de startvakken begint het te kriebelen, er is immers maanden voor getraind en de omstandigheden zijn ideaal. Het is niet al te koud (-5 graden), windstil en perfect ijs. Er is een ronde geprepareerd van 12,5 kilometer zodat er 16 ronden gereden moeten worden. Als het om 07:00 uur net licht begint te worden valt het startschot. Na 100 km begint het opeens heel hard te waaien, zo hard zelfs dat wind tegen alleen schaatsbaar is als je de beschutting van een groep opzoekt. Na een kleine dip rond de 130 km vielen de laatste ronden reuze mee en finishte Charly in een tijd van 9:40 uur.
Op vrijdag waren de omstandigheden niet zo ideaal. Het sneeuwde behoorlijk en een van de sneeuwschuivers was stuk gegaan. Hierdoor was er maar een smalle baan beschikbaar om te schaatsen. Gelukkig werd het gedurende de dag beter en werd de sneeuwschuiver gerepareerd. Deze dag heeft Charly, nu samen met zijn trainingsmaatje, ook de 200 km lange tocht volbracht in een tijd van 9:50 uur.
Namens Horangi feliciteren wij Charly met deze geweldige prestatie!
Voor meer informatie over Skate4Air klik op www.skate4air.nl en voor meer informatie over taekwondo op www.horangi.nl.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Horangi trainer Mijdrecht schaats 2 x 200 km voor goede doel

Na weer een jaar hard trainen was het zondag zo ver en kon Horangi trainer Charly Hendriks eindelijk weer het ijs van de Weissensee op. Dit jaar schaatst hij zelfs 2 keer de 200 km lange tocht voor Skate4Air. Met deze sportieve prestatie wordt geld ingezameld voor cruciaal onderzoek naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: