Duur en onnodig puntverlies CSW tegen Almere

Geplaatst op: 9 februari 2015

Twee weken na de fantastische vertoning tegen Argon mocht CSW wederom thuis aantreden, dit keer tegen Almere FC. Het was koud, maar droog. En af en toe liet de zon zich ook zelfs zien. De basisopstelling was niet verrassend. Elroy Baas en Vincent Wens stonden weer op hun vertrouwde plekken links- en rechtsachter. Terence van der Linden, Matthijs Uytewaal, Bram Bode en Justin Blok zaten op de reservebank. Niet voor niets is Dennis Sluijk genomineerd als Trainer van de Regio.

Het zelfvertrouwen binnen de ploeg lijkt aanzienlijk gegroeid door de goede resultaten de laatste tijd. En dat was op het veld ook te zien. Het eerste kwartier was duidelijk voor CSW. Bij een corner kon aanvoerder Marciano Kastoredjo inschieten, maar werd de bal van de lijn gered. Iets later resulteerde een goede combinatie van de gebroeders Dave en Mike Cornelissen in een schietkans voor Nick van Asselen, die iets te hoog mikte. Het was diezelfde Nick die met een listig stiftje over de verdediging Vincent van Hellemondt bereikte, maar die was net iets te laat bij de bal. Uit de corner die resteerde tikte Vincent de bal net voorlangs. De beste kans van die eerste helft kreeg Dave Cornelissen na prima samenspel van Berry Kramer met Vincent van Hellemondt, maar de keeper van Almere kon met de voet de bal keren. Vlak voor rust kreeg CSW nog een vrije trap op ongeveer 18 meter van het doel. Nick van Asselen mikte de bal echter aan de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft startte CSW in ongewijzigde samenstelling. Het begin van deze speelhelft was erg onrustig van beide kanten, wat resulteerde in meerdere spelonderbrekingen en blessurebehandelingen. Eén speler van Almere kon niet verder toen hij op ongelukkige, maar onbedoelde wijze de noppen van Elroy Baas in zijn gezicht kreeg. Na afloop was zijn gezicht gehavend, maar zijn humor gelukkig niet. In de zestigste minuut kopte Berry Kramer uit een vrije trap van Nick van Asselen de bal terug op Dave Cornelissen, die met een halve omhaal met zijn rechterbeen de bevrijdende 1-0 aantekende. Almere trachtte iets meer druk te zetten, maar er leek geen vuiltje aan de lucht voor CSW. Totdat in de 67e minuut een voorzet het hoofd van Elroy Baas schampte en hij zijn eigen keeper Jordy Wens volledig verraste, 1-1. Een paar minuten later waren de broertjes Cornelissen de verdediging weer te slim af, maar de schietkans was helaas niet besteed aan verdediger Jelle van den Bosch. De goed spelende Dave Cornelissen werd gewisseld voor Bram Bode in de hoop dat hij de overwinning door een bevlieging kon bewerkstelligen. Het was echter Almere die op een 2-1 voorsprong kwam na geklungel in de verdediging van CSW. Elroy Baas had kramp en werd gewisseld door Terence van der Linden. Er restte nog een klein kwartier om orde op zaken te stellen. In de 83e minuut volgde het hoogtepunt van deze middag. Vincent van Hellemondt kopte goed door en Mike Cornelissen kon doorlopen richting de keeper van Almere die besloot uit te lopen. Mike krulde de bal behendig over de kleine keeper. Via zijn vingertoppen en de onderkant van de lat belandde de bal in het doel. Een wonderschoon doelpunt. Ondanks de extra minuten die de wisselvallig leidende scheidsrechter terecht bijtrok, bleef de 2-2 op het scorebord staan. Duur puntverlies in verband met de kans op de periodetitel en aangezien Argon verloor van De Bilt. Veensche Boys won wel en is nu koploper in deze spannende zaterdag 2e klasse B competitie.

Twee weken na de fantastische vertoning tegen Argon mocht CSW wederom thuis aantreden, dit keer tegen Almere FC. Het was koud, maar droog. En af en toe liet de zon zich ook zelfs zien. De basisopstelling was niet verrassend. Elroy Baas en Vincent Wens stonden weer op hun vertrouwde plekken … Lees meer »