Prima start van 2015 voor KDO 1

Geplaatst op: 9 februari 2015

Nadat de afgelopen twee weken de wedstrijden van KDO werden afgelast, speelden de Kwakelaars afgelopen zondag hun eerste competitiekraker van 2015. Tegen Arsenal kon de ploeg van trainer Raymond de Jong revanche nemen op de 2-1 nederlaag eerder dit seizoen. Destijds was KDO tegen negen man niet opgewassen tegen de technisch en fysiek sterke Amsterdammers. Zonder de geschorste Rick Kruit (slechts één i.p.v. de eerder aangekondigde zeven wedstrijden schorsing) en de geblesseerd geraakte Joeri Stange (gekneusde voet) begon KDO toch vol goede moed aan de kraker tegen subtopper Arsenal. Dit werd mede veroorzaakt door de terugkeer van de 35-jarige linksbuiten Maurice Bartels in de basiself van de Kwakelaars.

In de eerste helft ontspon zich een gelijkwaardig gevecht tussen beide ploegen op het Kwakelse kunstgrasveld. Het creatieve en technisch vaardige Arsenal was voetballend beter dan KDO. Dankzij een gezonde dosis werklust konden de Kwakelaars echter goed partij bieden aan de Amsterdammers. In de 25e minuut brak de wedstrijd open toen KDO fraai op voorsprong wist te komen. Vanuit een vrije trap van de linkerkant van het veld wist middenvelder Joris Kortenhorst aanvoerder Sven Vlasman op z’n hoofd te bedienen. Sven kopte vervolgens koelbloedig de bal hard naar de grond en verschalkte hiermee de doelman van Arsenal, 1-0. Gesteund door deze treffer kregen de Kwakelaars steeds meer het overwicht in de partij. Vlak na de openingsgoal leek Bart van der Tol de 2-0 te maken, maar zijn inzet van dichtbij, werd ternauwernood op de lijn gekeerd door een Amsterdamse verdediger.

Vlak voor rust beleefde Maurice Bartels zijn persoonlijke triomf door de 2-0 voor KDO op fantastische wijze binnen te schieten. Na een slimme steekbal van de sterk spelende Joris Kortenhorst kon de teruggekeerde Maurice vanaf de linkerkant vrij uithalen en deed dit met verve. Bartels, de afgelopen seizoenen niet meer actief op hoog niveau op het veld, wist de bal namelijk op vakkundige wijze in de rechterbovenhoek te schieten, 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft probeerde Arsenal van alles om een aansluitingstreffer te maken. KDO gaf echter geen krimp en vocht als collectief voor elke meter in het veld. Diverse Amsterdamse schoten werden door de Kwakelse verdediging geblokt en op het moment dat dit niet gebeurde, stond doelman Peter Onderwater paraat. Zonder noemenswaardige hoogtepunten in de tweede helft eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor KDO.
Door deze uitstekende driepunter blijven de Kwakelaars prima meedoen om de tweede periodetitel. Met vijftien punten uit zes wedstrijden staan er nog twee ploegen boven KDO op deze ranglijst. Zowel VVA/Spartaan als Wijk aan Zee hebben twee punten meer dan KDO, maar hebben beiden wel twee wedstrijden meer gespeeld dan laatstgenoemde. Aankomende zondag kan KDO hier een goed vervolg aangeven als subtopper DSOV op bezoek komt in De Kwakel. De wedstrijd begint om 14:00 uur en wij hopen op uw komst en steun deze middag!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Mitchell Smits (73e Mathijs van Rijn), Bart van der Tol (68e Doron Borger), Timo Kas, Joris Kortenhorst (78e Jim Klijn), Menno Lingeman, Sven Vlasman en Maurice Bartels.

Nadat de afgelopen twee weken de wedstrijden van KDO werden afgelast, speelden de Kwakelaars afgelopen zondag hun eerste competitiekraker van 2015. Tegen Arsenal kon de ploeg van trainer Raymond de Jong revanche nemen op de 2-1 nederlaag eerder dit seizoen. Destijds was KDO tegen negen man niet opgewassen tegen de … Lees meer »