Atalante heren 1 liever niet op zaterdag

Geplaatst op: 9 februari 2015

Nu is dat op zich niet zo heel verwonderlijk, want juist in de uitwedstrijden moet Atalante het vaak doen zonder midaanvaller en vaste waarde Yorick. Ook Frans was dit weekeinde afwezig, maar hun plaatsen werden uitstekend ingevuld door Martijn en Rick uit het tweede. Dus dat was geen excuus ditmaal. Maar waar Atalante in eigen hal de kleine kansjes weet te benutten en boven zich zelf weet uit te stijgen, lukt dat in uitwedstrijden niet.

De eerste set ging lange tijd gelijk op. Het was niet slecht aan Vinkeveense kant, maar er zaten ook veel slordigheden in het spel, met name in de passing. Bovendien kwam Voleem sterk uit de startblokken. Tot 8-7 waren beide teams gelijkwaardig, maar daarna liepen de gastheren uit. Vooral Leroy had problemen met een huizenhoog blok. Toch krabbelde Atalante nog terug, na enkele goede passes van Rick, maar verder dan 21-18 kwamen de heren niet, 25-18.

In de tweede set een tactisch omzetting, in een poging het sterke blok van Voleem te omzeilen. En dat pakte aanvankelijk goed uit. Blokkerend kreeg Atalante wat meer grip op de twee sterke aanvallers van de gastheren en de pass was ook stabieler, waardoor Jeroen meer kon variëren en Leroy niet elke keer tegen een tweemansblok moest opboksen. Atalante nam een 7-15 voorsprong mede door goed verdedigen van Bas en een serviceserie van Rick Die voorsprong slonk nog naar 18-21, maar enkele scheidsrechterlijke dwalingen gaven weer voldoende adrenaline om de set gedecideerd uit te maken, 18-25.

In de derde set toch terug naar de basisopstelling, met Martijn voor Rick in een poging blokkerend meer grip te krijgen op de aanval van Voleem. En ook dat leek succes te hebben. De servicedruk werd hoger en er kwam meer variatie in de aanval. Vooral Iwan was in deze set op dreef, na een lange blessureperiode haalde hij weer enkele keren genadeloos uit. Via 15-17 en 19-22 leek Atalante het lek boven te hebben. Maar op de beslissende momenten waren er te veel slordigheden, aanvalsmogelijkheden werden niet afgemaakt en verdedigend vielen te ballen te makkelijk op de grond. Het werd 22-22 en na een niet benut setpoint op 23-24 pakte Voleem ook de derde set, 27-25.

In de vierde set liep Voleem langzaam uit naar een 6-3 en 14-9 voorsprong. Atalante kwam echter nog sterk terug. Eindelijk werd er een antwoord gevonden op hun sterke buitenaanvaller en met goede services van Bas en Leroy kwamen de gasten terug tot 18-17. Bij 23-24 krijgt Atalante weer een setpoint, maar op dat moment volgt een foutservice en Voleem rook de voor hen broodnodige vier punten. Tekenend voor deze wedstrijd was dat het laatste punt ook weer door een eigen fout aan de tegenstander werd geschonken, 27-25.

Een teleurstellende en onnodige 3-1 nederlaag. Uiteindelijk maakte Voleem maar drie punten meer dan Atalante (97-94), maar juist op de beslissende momenten lieten de Vinkeveners het dit keer liggen. Door deze uitslag kruipt de (zeer) brede middenmoot steeds dichter bij elkaar. Atalante heeft de vierde plek nog steeds in bezit, maar de concurrentie nadert. Aanstaande vrijdag 13 februari is Prima Donna Huizen 2 in Vinkeveen de tegenstander.

Het zijn hoge pieken en diepe dalen de afgelopen weken voor Atalante Heren 1. En die diepe dalen gaan de Vinkeveense heren vooral in uitwedstrijden door , met name op zaterdagmiddagen. Nu moest Atalante genoegen nemen met een 3-1 nederlaag in Eemnes, tegen Voleem.Nu is dat op zich niet zo … Lees meer »