Atlantis 2 gaat met strijdlust ten onder

Geplaatst op: 9 februari 2015

Van gebrek aan strijdlust of kansen was geen sprake, desondanks verloor Atlantis 2 / Rabobank een belangrijke wedstrijd die de kans op degradatie had kunnen verkleind. Op 7 februari speelde zij in Alkmaar tegen DSO 2, een ploeg waar eerder dit zaalseizoen van was gewonnen. Met een eindstand van 11-15 werd de zeer intense wedstrijd afgesloten.

Het eerste aanvalsvak, bestaande uit Kristian Geerdinck, Berry de Jong, Cynthia Sassen en Sophia van der Horst, liet al vanaf het begin van de wedstrijd zien dat zij gebrand was de punten mee naar huis te nemen. Door variatie en sterk samenspel werden prachtige kansen gecreëerd. De korf kreeg geen moment rust.

Dit was echter ook het geval bij de tegenstanders, waartegen het eerste verdedigingsvak bestond uit Timo Jongerling, Maarten Helsloot, Sandra Gortenmulder en Wendy Kentrop. Het ijzersterke verdedigingsvak wist het de tegenstanders erg lastig te maken door volledig te sluiten en geweldige onderlinge communicatie te behouden. Een achterstand van 4-1 kon helaas niet worden voorkomen vanwege de scherpe kansen in de paalzone van DSO, maar Atlantis bleef doorvechten. Vele doelpunten en een wissel in de vorm van Robin van ’t Schip verder, werd de rust ingeluid met op het scorebord een tussenstand van 8-5.

Coach Peter van der Wel was niet ontmoedigd door de achterstand en sprak het team in de rust vol vertrouwen toe. De inspirerende toespraak zorgde ervoor dat Mijdrechtenaren weer gebrand de tweede helft in zijn gegaan. Wissels Chantal Poolman en Sandra Pronk droegen uitstekend bij aan het scoreverloop van de wedstrijd, maar het mocht helaas niet meer baten. Het gat in de score werd niet gedicht doordat het gros van de beste kansen niet in de korf viel, waar dit bij DSO wel het geval was.

De eindfase werd gespeeld met veel inzet doch ook hoge frustraties aan beide kanten. De wedstrijd werd beëindigd met 11-15 in het nadeel van Atlantis.

De volgende wedstrijd wordt op 14 februari gespeeld om 15.15 in sporthal de Phoenix in Mijdrecht. Hierin wordt tegenstander Triaz 2 getrotseerd, wat een spannende wedstrijd belooft te worden.

Van gebrek aan strijdlust of kansen was geen sprake, desondanks verloor Atlantis 2 / Rabobank een belangrijke wedstrijd die de kans op degradatie had kunnen verkleind. Op 7 februari speelde zij in Alkmaar tegen DSO 2, een ploeg waar eerder dit zaalseizoen van was gewonnen. Met een eindstand van 11-15 … Lees meer »