001 -Family
Actie Schijnwerper gemeente Aalsmeer: meld woonfraude

Actie Schijnwerper gemeente Aalsmeer: meld woonfraude


Geplaatst op: 9 februari 2015

Wie een woning wil huren, moet zich aan de regels houden. Die regels zorgen ervoor dat de sociale huurwoningen van onze gemeente eerlijk worden verdeeld. Helaas houdt niet iedereen zich aan die regels. Daarom zijn gemeente Aalsmeer en woningcorporatie Eigen Haard samen ‘Actie Schijnwerper’ gestart. Deze actie is bedoeld om illegaal wonen aan te pakken. Bewoners spelen hier een belangrijke rol in. ‘Actie schijnwerper’ roept hen op om het illegaal doorverhuren van sociale huurwoningen en andere vormen van woonfraude te melden.

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder: “Het is belangrijk om woonfraude aan te pakken.
Illegale onderhuur, hennepteelt, overbewoning en leegstand zijn onacceptabel. Ze veroorzaken vaak overlast en bewoners die recht hebben op een sociale huurwoning staan langer op de wachtlijst. Met ‘Actie Schijnwerper’ werken we nauw samen met Eigen Haard om woonfraude op te sporen. Als bewoner kunt u daarbij helpen. U ziet vaak meer dan de gemeente, corporatie of de politie. Daarom verzoeken wij u vermoedens van misstanden (anoniem) te melden bij de gemeente of de woningbouwcorporatie. Hoe sneller we woonfraude aanpakken, hoe beter.”

Convenant Doorzon
Eind 2013 tekenden de gemeente, politie, woningcorporatie Eigen Haard en netwerkbeheerder Liander het 3-jarige convenant Doorzon om (criminele vormen) van woonfraude op te sporen, zoals illegale wietplantages, prostitutie of drugshandel. Onderdeel van het convenant is het uitwisselen van gegevens, zodat de partners sneller en doelmatiger kunnen optreden.

Meldingen
U kunt woonfraude melden via tel.(0297) 38 75 75  of e-mail info@aalsmeer.nl
Schrijven kan ook: Gemeente Aalsmeer, t.a.v. Actie Schijnwerper, postbus 253, 1430 AG Aalsmeer.

U kunt ook melden bij de woningbouwvereniging: www.eigenhaard.nl/informatie-en-service/huurder/klachten-en-overlast/melden-woonfraude.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Actie Schijnwerper gemeente Aalsmeer: meld woonfraude

Wie een woning wil huren, moet zich aan de regels houden. Die regels zorgen ervoor dat de sociale huurwoningen van onze gemeente eerlijk worden verdeeld. Helaas houdt niet iedereen zich aan die regels. Daarom zijn gemeente Aalsmeer en woningcorporatie Eigen Haard samen ‘Actie Schijnwerper’ gestart. Deze actie is bedoeld om Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: